• Læg mærke til tæppet i forruden. MBUX er klar top afsløring. Det er den nye A-klasse ikke

  • MBUX genkender føreren bag rattet og forudser hans foretrukne ruter, kørestil og telefonnumre

  • MBUX lagrer dine indstillinger, så de forskellige brugere af bilen for eksempel kan have forskellige displays. Her er nogle valgmuligheder

  • #UltimateMobileDevice. Så er alt vist sagt om den sag, hvis man spørger Mercedes

Mercedes MBUX

Mercedes er klar med infotainment-systemet MBUX, der selv installerer nye funktioner og forudser, hvor du skal hen, og hvem du vil ringe til

Biler uden rat og pedaler. To ens siddepladser uden indflydelse på kørslen. Det er den fremtid, bilproducenterne arbejder på, mens de konkurrerer om at præsentere den ene vilde fremtidsvision efter den anden.

Men mærker man lidt efter indeni, er det vist de færreste af os, der rent faktisk er interesseret i den form for transport.

Trøjen af

Bevares. Det er da meget rart, hvis man lige kan slippe rattet i et par sekunder for at trække trøjen af, når det bliver varmt på turen hen over Fyn eller måske skænke sig en kop kaffe fra termokanden.

Men allerhelst vil vi bare have det bedste og fedeste udstyr i vores biler. Og her har Mercedes-Benz været flinke at præsentere det nyeste inden for infotainment, som er på vej i den nye A-klasse og med kurs mod resten af modelprogrammet.

Opdaterer selv funktioner

Mercedes-Benz’ nye infotainmentsystem er en af de største nyheder på elektronikmessen i Las Vegas. Ved hjælp af kunstig intelligens og ”over-the-air”-opdateringer bliver brugerfladen snarere end motoren hjertet i bilen.

– Ny teknologi skal fokusere på de mennesker, som bruger den, og hjælpe dem med at gøre deres liv enklere. Derfor har vi kombineret et intuitivt design med intelligent software, som hele tiden lærer nyt, siger Ola Källenius, chef for forskning og udvikling i Daimler AG.

MBUX

Det har i mange år haltet med anvendeligheden af elektronik i biler, skriver Mercedes-Benz i en pressemeddelelse. Det skyldes, at funktionerne ofte bygges oven på allerede eksisterende lyd- og navigationssystemer.

Derfor har Mercedes-Benz valgt en helt ny tilgang og udviklet et nyt og komplet infotainmentsystem . Det hedder MBUX og sætter brugerens behov og ønsker i fokus ved hjælp af intelligent hardware og software.

3D-model

En vigtig del af den emotionelle oplevelse af bilen er brugerfladen i MBUX, som i stigende grad bliver en personlig assistent i bilen.

I MBUX styres mange af bilens funktioner fra en 3D-model af bilen. Ved at dreje, swipe og pege på skærmen, styrer man let og overskueligt systemet. Og takket være kraftige grafikkort fra NIVIDIA vises alt i 3D realtime.

Hey Mercedes

MBUX kan stemmestyres intelligent. Sig blot ”Hey Mercedes”, og systemet vågner og reagerer på intuitive kommandoer. Man kan eksempelvis bede bilen om at skrue og eller ned for varmen i bilen ved at sige ”Skru ned for varmen” i stedet for det mere firkantede og upersonlige ”Sæt temperaturen på 20 grader”.

Systemet lærer nye udtryk løbende og lagrer både på servere i skyen og lokalt. Det betyder, at stemmestyringen også fungerer, når der ikke er internetsignal.

Automatisk indlæring

MBUX tillærer sig løbende, hvad føreren sandsynligvis vil gøre eller ønske. Hvis han eller hun kører til og fra job inden for et bestemt mønster og har brug for at ringe til en bestemt person, så vil destinationen og det aktuelle telefonnummer ligge først i menuen.

Gennem Car-to-X systemet får bilen også informationer fra andre Mercedes-biler i nærheden og kan advare ved ulykker, udrykningskøretøjer eller pludselige stop længere fremme i trafikken.

Sig tre ord

Alt er koblet til den unikke person. Når bilen skifter fører, tilpasser alt fra belysning og sædeindstillinger til temperatur og navigationsfavoritter. Og på samme måde som mobiltelefonen eller computeren opdateres, får systemet løbende nye funktioner, uden du skal besøge et værksted eller foretage manuelle installationer.

Sammen med MBUX præsenteres også det stemmestyrede navigationssystem What3words. Her er det muligt at navigere præcist til et hvilket som helst sted på jorden – også selvom destinationen mangler en adresse – ved hjælp af en kombination af tre ord.

Den nye Sprinter

Brugerfladen i MBUX kan tilpasses på et utal af måder, og der er flere forskellige instrumenteringer at vælge imellem. MBUX lanceres først i den nye A-Klasse, som snart præsenteres og som lanceres på det danske marked i løbet af foråret.

Vi skal nok huske at spørge til systemet, når vi skal til præsentation af den nye Sprinter i begyndelsen af februar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *