Mekonomen lukker butikkerne i Danmark

Svenske Mekonomen tager konsekvensen af et stort millionunderskud og lukker samtlige 28 butikker og lagre i Danmark. I stedet vil man i fremtiden alene fokusere på nethandel og franchiseværksteder.

Lukningen sker mere eller mindre med øjeblikkelig varsel, og derfor vil der på fredag være lukkede døre i 25 af butikkerne. De sidste tre butikker i Brøndby, Odense og Viborg lukkes i løbet 2015.

– Mekonomen beholder sine franchiseværksteder og satser på effektiv logistik uden mellemled i distributionskæden. Samtlige 28 butikker og lokale lagre i Danmark samt lageret og hovedkontoret i Odense bliver lukket, skriver Mekonomen Group i en pressemeddelelse.

Hård konkurrence har givet underskud

Ifølge Mekonomen skyldes lukningen hård konkurerence på markedet, som de seneste 12 måneder har medført et underskud på 72 millioner kroner i den danske del af forretningen.

– Markedet i Danmark har længe været præget af hård konkurrence med pressede priser til følge. Flere aktører er presset ud af markedet de seneste år, skriver Mekonomen.

Fokus på nethandel

Mekonomen vil i stedet lægge kræfterne i nethandel med reservedele, lyder meldingen fra kædens chef i Danmark.

– Vi vurderer, at der ikke er basis for et lokalt net af butikker med begrænset sortiment fremover. Ved at omlægge til onlinehandel får vore kunder adgang til et langt større sortiment, som vi kan levere direkte fra vores centraler til værkstederne. Det giver større leveringssikkerhed, en betydeligt bedre pris for værkstederne, og det vil i sidste ende komme de danske bilejere til gode, siger Christer Blohm, der er direktør i Mekonomen Danmark.

Værkstedsdelen føres videre gennem franchiseværkstederne, som hører under de to kæder Mekonomen Autoteknik og Mekopartner. Disse 350 privatejede værksteder fortsætter uændret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *