• Skoda lancerer næste år en 7-personers SUV. Indtil videre går den under navnet Snowman.

Meget mere familie i en Skoda

Det er nu uofficielt officielt – Skoda introducerer en 7-personers SUV, som er større end Yeti

Skoda lancerer i slutningen af 2016 en ny model, som bliver revolutionerende for det tjekkiske firma. For første gang nogensinde, vil du nemlig kunne købe en 7-personers SUV fra Skoda. Modellen er ikke officielt bekræftet endnu, men den er set adskillige gange med varierende kamuflage på tests, både på racerbanen Nürburgring og i Nordsverige.

Og den skulle altså være god nok nu. Modellen, som bliver en ‘storebror’ til Yeti, bliver præsenteret på Paris Motorshow i oktober og kommer i handlen i slutningen af 2016.

Skodas nye spejderdreng

Den nye model, som omtales som ‘Snowman’ eller ‘Polar’, er baseret på VW-koncernens MQB-platform, som både Skoda Superb, VW Golf Sportsvan, Tiguan og den kommende VW Caddy. Vi ved også, at modellen bliver ca. 4,6 meter lang, ca. 40 cm længere end Yeti. Som udgangspunkt bliver modellen forhjulstrukket, men VW-koncernens MQB-platform giver masser af muligheder, også for firehjulstræk. Faktisk lyder rygterne, at ‘Snowman’ vil have masser af evner i terrænet til glæde for heste-folket. Specielt fordi modellen også skulle kunne trække tungere trailere end lillebror Yeti, som må trække respektable 2.100 kg.

Familie-favorit

Skoda har i forvejen et godt tag i børnefamilierne, men den nye model giver ekstra muligheder med de syv sæder. For os der bare venter på at indregistrere den som varebil, så bliver varerummet nok noget større end Yetis 1,7 m3.

Drengerøve laver frisk Skoda Fabia pickup

Motorerne bliver klassisk for VW-koncernen. Det betyder et stort udvalg af fire- og måske tre-cylindrede turbomotorer, som enten kører på diesel eller benzin. Dertil kan der formentlig både kobles manuelle gearkasser og DSG-gearkasser.

‘Snowman’ skal for øvrigt produceres i Tjekkiet på fabrikken i Kvasiny, som også bygger Roomster, Yeti og Suberp

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *