Mazdas nye CX-3 ud i lyset

Er ifølge den danske importør lige om hjørnet

Op til åbningen af det internatiuonale motorshow i Los Angeles, Californien, er Mazdas helt nye crossover CX-3 kørt frem i lyset.
Den kompake SUV er den femte i selskabets nye modelprogram baseret på selskabets såkaldte SKYACTICV-teknologi og såkaldte KODO – Soul of Motion – design. Angiveligt landeres CX-3 til en begyndelse på det japanske hjemmemarked i 2015 og efterfølgende i Europa.

Tre motorvarianter

Det europæiske modelsplit baseres på tre motorer, to varianter af en benzinmotor på 2,0 liter samt en dieselmotor på 1,5 liter.
Blandt de tekniske detaljer er det såkaldte i-Eloop system, der er et regenerativt bremsesystem, som bidrager til at reducere brændstofforbrug og CO2-udslip.
Uanset motorvariant vil disse kunne leveres med enten et 6-trins manuelt gear eller 6-trins automatgear – og enten med forhjulstræk eller 4-hjulstræk.
Samtidigt udstyres CX-3 med den seneste generation af Mazdas aktive sikkerhedssystem ligesom den passive sikkerhed i lighed med forlægget Mazda3 er tilgodeset med en let, men kollisionsstabil chassiskonstruktion.

Kommer med foråret

Infotainment er trendy og i dag et must i nye biler, så den nye SUV kører ikke udenom udstyr af den art, idet CX-3 kommer med det såkaldte MZD Connect kommunikationssystem.
Spørgsmålet er så, hvornår den kan forventes til Danmark, og ifølge Mazda Motor Danmark er den ”lige om hjørnet“, så hvad det end betyder, må den formodes at dukke op i løbet af foråret eller forsommeren.
I forvejen har Mazda i det danske modelprogram den større SUV-model CX-5 til priser fra omkring 197.000 kroner plus moms.
Van-udgaven af Mazda3 koster i dag omkring 126.000 kroner plus moms, så et prisgæt for den billigste udgave af den kommende CX-3 er: 145.000-150.000 kroner plus moms.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *