• Matthias Müller rejser kloden rundt og sætter hver dag uofficiel verdensrekord i bodsgang

Skandalens airbag

Volkswagen har fundet manden, der skal stå ved roret på vej gennem krisens oprørte vande. Det bliver Porsche-chef Matthias Müller

VW-koncernen er i frit fald på både verdens aktiemarkeder og i kundernes anseelse, som efter en uge med emissions-skandale kan ligge på et meget lille sted.

For at bremse nedturen er Volkswagen gået i gang med at folde faldskærme ud. Ja, faktisk er der snarere tale om airbags, for verdens største bilproducent er kørt direkte ind i en mur.

Mindre arrogant

Første airbag var at lægge kortene på bordet og fortælle, at 11 millioner biler kan være forsynet med svindel-programmet, der skal snyde måleinstrumenter.

Den næste var at smide chefen på porten med et signal om, at man straks implanterer en ny og mindre arrogant ledelsesstil.

Mere folkelig

Ny leder blev udnævnt torsdag aften. Det blev som ventet favoritten i et felt på tre, Matthias Müller, der ellers netop havde sat sig i stolen som frontløber for koncernens sportsvogne.

Noget stinker i Wolfsburg

Hans facon adskiller sig markant fra Winterkorns bodyguard-indrammede distance og skræddersyede jakkesæt med stramme slipseknuder. Helt anderledes tilbagelænet ses han ofte til biludstillinger iført afslappet påklædning og en mere folkelig tilgang til tingene.

På vej op

Dermed regnes han for at være manden, der kan sende et mere tillidsvækkende billede af VW til kunder, presse og samarbejdspartnere, når han skal manøvrere tysk bilindustris flagskib gennem rørte vande.

Han blev i marts medlem af VW’s bestyrelse på samme tid, som tidligere bestyrelsesformand og Müllers ven, Ferdinand Piech, trådte tilbage. Det skete i øvrigt efter en magtkamp om chefstolen med Martin Winterkorn.

Den rette mand

Müller har støtte i Porsche-Piech-familien, så det er ikke underligt, hvis den gode Ferdinand midt i al elendigheden godter sig lidt på sidelinjen i disse dage.

Og det stinker i EU

Det anses dog på ingen måde som en permanent løsning med Matthias Müller ved roret. Men som den afslappede og tillidsvækkende leder, han er, synes han som den rette mand til at lede Volkswagen gennem krisen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *