• Sådan ser det ud, når en Land Rover Discovery Sport trækker sin egen vægt 60 gange.

  • Bilen er komplet standard bortset fra en ombygning, så den kan køre på skinner.

Lokomotivet – Discovery Sport trækker 100 tons

Land Rover spiller med den nye Ingenium-dieselmotors muskler og trækker tre togvogne til en samlet vægt på 100 tons

Det er lykkes Land Rovers ingeniører at trække en over 100 tons tung togstamme over en 10 km strækning i Schweiz, som blandt andet førte bilen over floden Rhinen. Bedriften er klaret af en helt standard bil udstyret med den 2-liters Ingenium-dieselmotor med 180 hk og 430 Nm ved 1.500 o/min. Motorens kræfter blev sendt gennem en 9-trins automatgearkasse, men uden reduktionsgear, så for at få gang i de mange tons har Discovery Sporten i stedet brugt et nyt offroad-system, som gør brug af traction control-systemet.

Discovery Sport fra 703.000 kroner

All Terrain Progress Control hedder det nye system, og Land Rover beskriver det som en slags fartpilot til terrænkørsel, og den fungerer fra 2 km/t til 30 km/t. Det er et system, som Toyota allerede har introduceret på deres Land Cruiser, og det fungerer via bremser, motorstyring og traction control, så hjulspind minimeres under svære forhold og giver bedre vejgreb, når det er glat. Og det virker åbenbart også, når man skal sætte i gang med over 100 tons på krogen.

Lokomotivet

For at kunne trække togstammen, har det været nødvendigt at installere stålhjul, der tvinger bilen til at følge skinnerne. Installationen er lavet af det engelske firma Aquarius Railroad Technologies, som har specialiseret sig i konvertering af firehjulstrækkere til togskinner.

Discovery Sport – fra høst til opera

Egentlig er Land Rover Discovery Sport kun godkendt til at trække 2,5 tons, men det er jo rart at vide, at den kan klare en smule mere på krogen. Discovery Sport starter ved 410.575 kr. ex. moms med 180 hk og 9-trins automatgearkasse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *