Lavt værditab på Dacia Logan MCV

Magasinet Autobild bag tysk analyse af afskrivningen på fire år gamle biler

Tyske biler har ry for at holde prisen, men en nylig undersøgelse har vist et overraskende resultat, når det gælder gensalgsværdien for brugte biler.
Sammen med markedsføringsinstituttet Eurotax Schwacke har det tyske magasin Autobild undersøgt værditabet på fire år gamle biler med mindst 60.000 kilometer på tælleren og bilen med det laveste værditab var ikke en tysk produceret bil, men derimod den rumænsk producerede Logan MCV fra Dacia, som ejes af den franske Renault-gruppe.

Værditab på 50 øre per kilometer

Resultatet er baseret på forskellen mellem bilernes anskaffelsespris og gensalgspris, og ved den beregning var værditabet for en Dacia Logan MCV 4.260 euro svarende til godt 32.000 kroner eller 50 øre per kilometer.
Beregningen blev foretaget på en Logan MCV, der fra ny kostede 9.820 euro; henved 74.000 kroner, og som blev solgt for 5.560 euro; knap 42.000 kroner.

Ingen overraskelse

Om tilsvarende forhold gør sig gældende herhjemme er uvist, da Dacia kun har været på det danske marked i et par år, men hos Renault Danmark kommer det tyske resultat ikke som nogen overraskelse, og hos det danske importselskab er der selvsagt stor tilfredshed med udfaldet af den uafhængige tyske analyse af afskrivningen på brugte biler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *