• Den originale Defender kommer ikke til at blive produceret i et østland. Det garanterer Land Rover. Så der er ikke andet at gøre end at vente på deres nye model, som lander i 2019. Her ses DC100-konceptet fra 2011.

  • Land Rover Defender i den seneste aftapning fra 2013. Modellen har en 68 år lang historie.

Land Rover: Den pensionerede Defender genopstår ikke i udlandet

Land Rover tager livet af de seneste rygter om, at milliardæren Jim Ratcliffe kunne få lov at genoplive Defender

Den originale Land Rover ER død – hvis du skulle være i tvivl. Det har Land Rover selv slået fast endnu en gang. Engelske The Sunday Times kunne fornylig ellers fortælle, at milliardæren Jim Ratcliffe lå i forhandlinger med dele af direktionen hos Jaguar Land Rover om at købe dele af produktionslinjen eller de intellektuelle rettigheder, men det passer ikke ifølge Land Rover.

Ny Defender bliver blød

– Vi kan bekræfte, at der ingen planer er om at genstarte produktionen af den tidligere generation af Defender. Defender vil altid være et Land Rover-ikon, og Jaguar Land Rover har allerede erklæret sin hensigt om at fortsætte Defender-arven med en helt ny model. Defender vil fortsat være en vigtig del af vores fremtidige produktstrategi, og udviklingen af den næste generation skrider sikkert frem, lyder det i en officiel kommentar fra firmaet.

Milliardæren og drømmene

Hvad, der kommer til at erstatte Defenderen og dens 68-år lange arv, er et rigtig godt spørgsmål, som selv Land Rover formentlig har ret svært ved at svare på. Den gamle model blev officielt stoppet, fordi den ikke kunne klare de stramme forureningskrav fra Euro 6, men det er heller ingen hemmelighed, at det er vanvittigt dyrt at bygge Defender, hvis aluminiumskarrosse skal samles i hånden i stedet for af effektive og billige robotter, og det gør modellen afsindig dyr.

Ny Defender kan blive AMG-konkurrent

Men det gør ikke Defender mindre elsket, og mange fans så gerne, at en produktion kunne fortsætte, eventuelt et sted i verden med billigere timeløn og løsere regler for forurening. Derfor virkede det også lokkende, da rygterne om Jim Ratcliffe, hvis kemivirksomhed Ineos er omkring 28 milliarder kroner værd, kom på banen. Men de er altså ikke sande.

En ny Defender, fra Land Rovers egen hånd, skulle være klar i 2019.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *