• Land Rover er i færd med at udvikle et system, der gør det nemmere at køre med store trailere

  • Videofeedet kan blandt andet ses i bakspejlet - så man slipper for en blind vinkel

Land Rover gør traileren usynlig

Land Rover har leget med teknologien, så den blinde vinkel bag en trailer forsvinde

Vi lever i den fagre nye verden. Hverdag dukker der nye elektroniske hjælpemidler op, som gør vores hverdag nemmere. Tag så noget som at køre med trailer. For rigtige professionelle er det som at klø sig i nakken, men mange frygter den månedlige tur til lossepladsen. Derfor har Land Rover nu udviklet systemet Transparent Trailer, som gør det hele lidt nemmere.

Bak smart med den nye Ford F-150

Indtil videre er Transparent Trailer et koncept, men systemet virker ved at kombinere en Range Rovers mange kameraer – bakkameraet og et kamera på hvert sidespejl – med et trådløst kamera, som bliver monteret på bagenden af traileren. De forskellige ‘feeds’ bliver som kombineret, så de giver en illusion om at traileren er usynlig, når billedet vises på bilens skærm i midterkonsollen og i bakspejlet.

Udover at systemet kan hjælpe pinlige og potentielle dyre skader, når man bakker med en stor trailer, så har det også en sikkerhedsmæssigt perspektiv. Hvis man kører med en høj, bred trailer, er der en stor blind vinkel, og derfor er det nemt at overse bagfrakommende biler på motorvejen i en overhaling.

Pas på ponyen

Sammen med Transparent Trailer-systemet udvikler Land Rover også en app, som kan gøre en hver hestepige glad. Cargo Sense kaldes den, og den gør det muligt at overvåge lasten i en trailer. I traileren er et trådløst kamera installeret, så man visuelt kan tjekke lasten – eller hestene. Samtidig er der installeret en trykfølsom måtte, som kan mærke om lasten er ved at forskubbe sig. Hvis det er tilfældet, vil app’en give en advarsel direkte på instrumentbordet.

Undvigemanøvrer med et 3,5 tons trailertræk

App’en kan også sende en advarsel til en telefon, hvis der bliver pillet ved traileren, hvis hesten bliver urolig, eller sågar hvis temperaturen falder eller stiger for meget. Er det ikke nok, kan man via kameraet se lasten. Men indtil videre er de to systemer altså stadig kun koncepter under udvikling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *