Land Rover fejrer 65 år med Defender LXV

Det britske ikon fejrede jubilæum og to millioner Defendere med en limiteret specialmodel

Tirsdag den 30. april markerede Land Rover selskabets 65 års dag med et show ved Packington Estate nær Solihull med en parade af 130 modeleksemplarer fra den oprindelige Serie til den nyeste model i programmet.
Nej, det var hverken den nye Range Rover eller Range Rover Sport, men derimod en specialversion af ikonet Defender, hvis DNA kan føres hele vejen tilbage til den oprindelige model, som så dagens lys på det internationale motorshow i Amsterdam i 1948.

Kun 65 eksemplarer

HUE 166, der angiveligt er det ældste eksisterende eksemplar af den oprindelige Serie 1-model, blev fløjet ind med en Lynx-helikopter og landsat som en del af showet og jubilæumsfesten side om side med den nyeste version af Defender, som er en 90“ LXV, der kun produceres i 65 eksemplarer. Den markerer ikke kun 65 års dagen, men også at Defender nu er produceret i flere end to millioner eksemplarer.
Jubilæumsmodellen er en ravnsort hardtop-version med en 4-cyl. turbodieselmotor på 2,2 liter og en 6-trins manuel gearkasse til at administrere bilens 122 hk og maksimale drejningsmoment på 360 Nm.
Foruden LXV-emblemer kendetegnes modellen ved orangerøde stiklinger i syningen af rat og sæder samt såkaldte 16-tommer Special Edition Sawtooth-fælge og Santorini Black-lakering af karroseriet.
Paraden af forhenværende og nuværende modeller afspejlede Land Rovers generelle udvikling fra 1948 til i dag og en række af selskabets teknologiske milepæle.
Fra 4-hulstræk med ABS-bremser, justerbar luftaffjedring, Electronic Traction Control og Hill Descent Control til det moderne Terrain Response, start/stop-system og det batteridrevne Defender-koncept samt det nye 9-trins automatgear til Land Rovers fremtidige modelprogram.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *