Lækkerier i ny Peugeot Partner

Normalt er det et skidt kompromis at lave både personbils- og varebilsudgaver af samme bil. Men fordelen er, at varebilen nyder godt af personbilens indretning og udstyring

Peugeot har netop offentliggjort billeder og info på den nye Peugeot Partner. Og der er ikke noget at sige til, at de har lagt rigeligt med billeder af instrumentbordet fra personbilsversionen Tepee ved. For selv om genkendeligheden er stor, har de opdateret i stor stil med stor touchskærm og rigeligt med infotainment-muligheder.

Og det kommer gulplade-brugerne til gavn.

Ny motorteknologi

Peugeot præsenterer en opdateret udgave af både Peugeot Partner Tepee og Partner Van med et nyt design, højere sikkerhed, moderne telematik og ny motorteknologi.

Årets varebiler er en ommer

Her er den nye T6

Både Partner Tepee og Partner Van er blevet udstyret med en ny front, og kofangeren er udstyret med plastbeskyttelse, som både gør den mere holdbar, men som også er let at udskifte i tilfælde af skader.

Seks millioner kilometer

Peugeot Partners holdbarhed er blevet grundigt testet under udviklingen af bilen. Dette indbefattede mere end seks millioner kilometers test med blandt andet kørsel med fuld last ved høj hastighed, testbænk, der simulerede kørsel over brosten, huller i vejen etc, test i solskin med varme op til 85 grader og varmeskift mellem minus 18 grader til plus 45 grader og test af bilens modstandsdygtighed over for korrosion ved kørsel gennem vandhuller og saltvand.

Active City Break

Som en ny option fås Peugeot Partner med Active City Break, som er et nødbremsesystem, der griber ind ved risiko for kollision ved hastigheder under 30 km/t. En sensor (LIDAR), som er monteret i forruden registrerer forankørende eller parkerede biler, og systemet griber således ind og bremser – i visse tilfælde vil det få bilen til at stoppe helt for at undgå sammenstød.

P-sensor

Partner kan desuden udstyres med et bakkamera, der viser udsynet bagtil på en stor farveskærm og bidrager til at gøre parkeringen nemmere, og som noget nyt er det muligt at få p-sensor foran.

En anden nyhed er, at fartpilot med fartbegrænser, som har fire forudindstillede farthastigheder, nu standard fra niveau 2. Netop denne feature er meget værdsat af både private og erhvervskunder.

Funktionelt kontor

Kabinen er udstyret med nyeste generation af telematik. En 7-tommer farve touch skærm er integreret i midterkonsollen og er standard eller option afhængigt af niveau. Den giver nem adgang til bilens forskellige systemer som trip computer, radio, digital DAB radio, jukebox musik (integreret harddisk) eller bærbare enheder, håndfri telefoni og navigation.

Navigation og Musik

Peugeot Partner fås også med Bluetooth, USB-port, Aux-indgang og MirrorScreen, der fungerer som et spejl af førerens smartphone, hvilket giver adgang til telefonens funktioner som navigation, musik og andre downloadede applikationer.

Stort motorudvalg

Peugeot Partner får et helt nyt og bredt motorprogram bestående af VTi benzinmotorer og BlueHDi-dieselmotorer, der lever op til Euro 6 standarden. Ved introduktionen fås syv forskellige motorer, der spænder fra 75 til 120 hk og har en CO2-udledning, der er 15 % lavere end forgængerne:

-1.6 liter VTi 98 hk, 5-trins manuel gearkasse, CO2-udledning fra 147 g/km – minus 17 g

-1.6 liter VTi 120 hk, 5-trins manuel gearkasse, CO2-udledning fra 148 g/km – minus 16 g

-1.6 liter BlueHDi 75 hk, 5-trins manuel gearkasse, CO2-udledning fra 110 g/km – minus 21 g

-1.6 liter BlueHDi 100 hk, 5-trins manuel gearkasse, CO2-udledning fra 110 g/km – minus 22 g

-1.6 liter BlueHDi 100 hk, S&S 5-trins manuel gearkasse, CO2-udledning fra 106 g/km – minus 14 g

-1.6 liter BlueHDi 100 hk, S&S ESG 6-trins elektronisk, CO2-udledning fra 106 g/km – minus 12 g

-1.6 BlueHDi 120 hk, S&S 6-trins manuel gearkasse, CO2-udledning fra 112 g/km

BlueHDi-motorerne tilbyder en optimal kombination af forbedret moment og ydeevne, hvilket giver endnu mere dynamik og samtidig rekordlav CO2-udledning på ned til 106 g/km.

Elbil med 170 km rækkevidde

I løbet af første halvår af 2016 vil Partner desuden kunne tilbydes med en ny 3-cylindret 1.2 PureTech motor med 110 hk og 5-trins gearkasse, der ligeledes vil have en rekordlav CO2-udledning.

Partner Van vil også kunne fås med elmotor. Den har en ydelse på 67 hk og har en rækkevidde på cirka 170 km afhængigt af vejr og kørestil.

Den nye Peugeot Partner lanceres i Danmark i juni 2015.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *