• Sådan skal citycowboys have den amerikanske drøm serveret - også i 2018

  • Mere rå og dedikeret offroader skal man lede længe efter

  • Sådan skal arbejdspladsen se ud. Uanset om man skal reparere trådhegn eller på jagt i Smokey Mountains

  • Når der kommer tag, døre og ekstra benplads til familien på, mister den lidt af sit rå image

Jeep Wrangler i en anden verden

Mindre jern, mere hi-tec. Den nye Jeep Wrangler bliver mere og mere europæisk for hver opdatering

Vækkeuret ringer kl. 6. Du springer i dine Jeans fra Wrangler – naturligvis – og et par shitkickers. Ud i den nye Jeep Wrangler og tjekke hegnspæle rundt om ranchensfolde, der dækker et areal på størrelse med Bornholm.

FCA – Fiat Chrysler Automobiles – holder liv i den amerikanske drøm om cowboys og midtvesten. I dag er det nok mere city-cowboys og indkørslens anden – eller tredje – bil. Men det betyder ikke, at Jeep Wrangler bliver mindre effektiv. Hverken på forbrug eller offroadegenskaber.

Ekstra stål

Jeep Wrangler er – i hvert fald ifølge Fiat Chrysler Automobiles selv – den mest komplette SUV til dato. Store ord på et marked, hvor Land Rover og Toyota også har et ord at skulle have sagt. Den nye Jeep Wrangler er lige blevet præsenteret på Los Angeles Auto Show. Den løfter arven fra de tidligere ikoniske Wrangler modeller med en unik kombination af enestående off-road-evner, ægte Jeep-design og nyeste teknologi inden for sikkerhed, infotainment og drivlinjer.

Los Angeles Auto Show er det årlige mekka i USA for bilentusiaster. Set fra vores side af Atlanten er det vel nærmest en slags Geneve Motor Show for biler konstrueret med ekstra stål og knap så stort fokus på brændstoføkonomi. Vanen tro, når det gælder en lancering af en ny Jeep, er der tale om et bilikon, som er blevet forfinet efter alle kunstens regler med størst mulig respekt for de tidligere udgaver af den ikoniske Jeep, som den helt nye 2018-udgave afløser.

Selec-Trac

Den nye Jeep Wrangler har fået optimeret sine i forvejen suveræne off-road egenskaber med en række tekniske løsninger, som blandt andet omfatter to avancerede 4×4 systemer. Et nyt Selec-Trac system, som er Jeeps betegnelse for et permanent firehjulstræk. Dertil kommer det elektroniske Tru-Lock differentialespærre på for- og bagaksel, Trac-Lok limited-slip differentiale samt – for hardcore off-road entusiasterne – med mulighed for elektronisk at afbryde krængningsstabilisatoren.

Udvendigt er der ikke sket det store. Den nye Wranglers udvendige design omfatter det genkendelige kølergitter med trapezform, ikoniske runde forlygter og firkantede baglygter. En let forbedret aerodynamik interesserer ikke mange i kundegruppen.

Avanceret jern

Det gør til gengæld den foldbare forrude, det aftagelige tag og -døre samt et hav af forskellige dør- og tagkombinationer. Indvendigt er interiøret kendetegnet ved autentisk design, omhyggeligt håndværk og materialer af høj kvalitet, der resulterer i forbedret køreglæde for fører og passagerer.

Den nye Jeep Wrangler er udstyret med flere avancerede teknologi-features end nogensinde før, og den fås med tre nye Uconnect systemer, der leverer kommunikation, underholdning og navigation. De nye 4. generations Uconnect systemer kommer med en ny digital instrumentering, og man kan vælge mellem 5-, 7- eller 8,4-tommers  touchskærme, hvor man kan zoome ind og ud ved hjælp af fingrene. Systemet inkluderer desuden Apple CarPlay.

Små motorer

Amerikanerne har hidtil sat lighedstegn mellem sikkerhed og mere stål. Men også på dette området er USA på vej mod europæiske standarder. Det har været et stort fokusområde i udviklingen af den nye Jeep Wrangler, som har mere end 75 aktive og passive sikkerhedssystemer.

Nye avancerede brændstofeffektive motorer er kommet til hvilket omfatter en helt ny europæer-venlig firecylindret 2-liters benzinmotor med turbo samt en 3-liters EcoDiesel V6-motor. Begge leveres sammen med en ny otte-trins automatgearkasse.

Mere på vej

Flere produktspecifikationer for Europa samt datoen for den europæiske introduktion af den nye Jeep Wrangler vil blive offentliggjort i løbet af 2018.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *