Jeep Wrangler i skiftende antræk

Flere variationer over det velkendte 4-hjulstrukne amerikanske tema

Forårets nye bilmodeller står endnu og skinner på standene i Genèves udstillingscenter Palexpo, og blandt mange varianter over kendte temaer er én baseret på Jeep Wrangler.

Ganske vist er stjernen på Jeep-standen den nye Renegade, men det er svært at forestille sig Jeep ved et motorshow uden den ikoniske Wrangler med gener fra den fra verdenskrigens legendariske militære Jeep.

Black Edition II

Med en Wrangler har man hjulene kørende i et dybt historisk spor, og den nye variant er ingen undtagelse fra den regel, lige så lidt som foreudgående varianter som 70th Anniversary Edition i 2011, Arctic, Mountain og Black Edition i 2012, Moab og Rubicon 10th Anniversary Edition i 2013 og Rubicon X i 2914 samt den seneste X Edition Wrangler.

Den nye specialudgave er døbt Black Edition II og kommer i en af to motorversioner afhængigt af marked og ventes på gaden i løbet af sommeren.

200 eller 284 hestekræfter

De to motorer er dels en turboladet dieselmotor på 2,8 liter med 200 hestekræfter og et drejningsmoment på 460 Newtonmeter dels en benzindrevet Pentastar-motor på 3,6 liter med 284 hestekrfter og 347 Newtonmeter – begge koblet til et 5-trins automatgear.

Chrysler har Ram’t plet med pickup

Jeep Wrangler – bonderøv på bytur

Black Edition II-varianterne har Wrangler Sahara-modellen som udgangsunkt og kendetegnes ved et eksteriør med sorte designelementer i forbindelse med frontgrill, forlygter, sidespejle, 18-tommer aluminiumhjul og reservehjulet bagtil.

Sort er altid pænt

Interiørets sorte islæt er koncentreret omkring sorte læderstole, paneldetaljer, ventilationsdyser og beklædning af kabinegulvet.

Den sorte Wrangler har som standard Jeeps Dual Top-system med en kombination af en aftagelig, karrosserifarvet hardtop og en soft-top – så kan man vælge efter vejrforhold og humørsving. Kabineindretningen er tilgodeset med mutimediasystem og GPS-navigation samt en 6,5 tommer touch-skærm, 40 GB harddisk, USB- og AUX-porte samt DVD-drev.

Europæisk motor-layout

Den sorte variant står i selskab med den såkaldte Wrangler Rock Star-udgave baseret på Rubicon-modellen og pyntet med Mopar-udstyr kombineret med interiør i gult og sort, 2,8-liter dieselmotoren, LED-lysbro, styrtbøjle, BF Goodrich-dæk og en US Army-stjerne på frontklappen.

Så kan den næsten ikke blive mere yankee, når bortses fra motorens slagvolumen, der er mere europæisk end amerikansk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *