• Én Jeep Cherokee er blevet hacket, men Fiat Chrysler har alligevel besluttet sig at lave en frivillig tilbagekaldelse af 1,4 mio. biler i USA.

Jeep Cherokee hacket – nu tilbagekaldes 1,4 mio. biler

Efter det er lykkedes to hackere at få adgang til en Jeep Cherokee, har Fiat Chrysler koncernen besluttet at lave en frivillig tilbagekaldelse på 1,4 millioner biler

Omkring 1,4 millioner biler skal nu tilbagekaldes i USA. Det har Fiat Chrysler-koncernen besluttet efter, at det sidste uge kom frem, at det var lykkedes to hackere at trænge ind i en Jeep Cherokee og stoppe den, selvom den blev kørt på motorvejen af en journalist fra det amerikanske magasin Wired.

Jeep Cherokee hacket – mens den kører på motorvejen

Det har medført en del opmærksomhed omkring software-sikkerheden i hele Fiat Chrysler-koncernen, og nu har firmaet så taget beslutningen at lave en frivillig tilbagekaldelse, hvor man vil opdatere software i biler, der er udstyret med den 8,4 tommers trykfølsomme skærm.

Frivillig tilbagekaldelse

Den nye software er designet til at forhindre manipulation udefra og vil blokere fjernadgang til bestemte systemer. I en pressemeddelelse skriver firmaet, at man har ‘anvendt sikkerhedsforanstaltninger, der er på netværks-niveau’.

To års garanti og 707 hk – mød Jeep Grand Cherokee Trackhawk

Hackerne kunne nemlig tidligere trænge ind i bilens multimedie-system, kaldet Uconnect, som i USA kan fås med simkort og internetadgang. Det betyder også, at det kun er biler i USA, der er berørt af sikkerhedsbristen, og altså ikke danske biler.

USB-update

Fordi Fiat Chrysler ejer mange forskellige mærker, tilbagekaldes både Jeep Cherokee og Grand Cherokee, pickups, Chrysler-modeller og selv supersportsvognen Dodge Viper. Alle kunder vil få tilsendt en USB-stick, som kan bruges til at opgradere systemet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *