• Op til 280 km på en opladning er nok til at holde de fleste kørende en hel arbejdsdag

  • Iveco Daily Electric har bevaret dieselmodellens enorme lastkapacitet

Iveco Daily Electric

Ny Daily har været en stor succes og er regerende "International Van of the Year 2015". Nu kommer Iveco Daily Electric

Ny Iveco Daily Electric er en 100 procent elektrisk varebil, som garanterer maksimal miljøvenlighed i nærmiljøet og høj pålidelighed. Den er skabt til de mest almindelige opgaver i byområder såsom dør-til-dør distribution og passagertransport.
I forhold til den tidligere version er der mange nyheder. Ved at bruge effektive og vægtoptimerede elektriske hjælpesystemer har Iveco reduceret energiforbruget og forlænget batteriets. Nyttelasten er steget med omkring 100 kg i forhold til den eksisterende.

Stor rækkevidde

Batterierne er 100 procent genanvendelige, og deres egenskaber er optimeret til alle vejr- og temperaturforhold. Ved hjælp af den fleksible genopladningsmåde, som Iveco har patent på, er det desuden muligt at genoplade Daily’en både i offentlige og private faciliteter ved at tilslutte til en hurtig ladestation, hvor opladning i gennemsnit kun tager to timer.
Iveco Daily Electric har en rækkevidde på op til 280 km med tre batterier. Den giver også mulighed for at vælge mellem de to kørselsmåder Eco og Power.

Flere slags genbrug

I Eco-mode styres drejningsmomentet, således at energiforbruget minimeres, uden at der sker nogen begrænsning af den maksimale hastighed. I Power-mode kan chaufføren råde over den elmotorens fulde kraft. Nyt er funktionen ’Regenerative Braking’, som giver chaufføren mulighed for at vælge mellem forskellige bremsefunktionsmåder under kørslen afhængigt af vej- og trafikforholde.

Større marked

Med markedets største udvalg af varebiler og chassiser med totalvægt op til 5,6 ton og lastvolumen op til 19,6 kubikmeter kan Iveco Daily Electric bruges til alle former for varebilstransport inden for den begrænsede rækkevidde, som den trods alt byder på.

Ivecos scoop

Undersøgelser viser dog, at elbiler for langt størstedelens vedkommende kan dække 80-90 procent af virksomhedernes transportbehov. Og med en spiller i Dailys størrelse er elbils-markedets muligheder pludseligt vokset betragteligt.

Nat-kurér

Iveco Daily Electric er naturligt nok meget støjsvag, hvilket bidrager til nedbringelse af støjforureningen og gør den egnet til udbringning i byområder i aften- og nattetimerne. Endelig er den som standard udstyret med et nyt akustisk advarselssystem for fodgængere, som aktiveres automatisk, når hastigheden kommer ned mellem 0 og 30 km/t.

MAN varebil fra 2017

Dailys styrke og robusthed skyldes den bærende rammekonstruktion i U-profil fremstillet af højstyrkestål, der giver maksimal holdbarhed og fleksibel anvendelse. Indvendig er Iveco Daily Electric udstyret med en udtagelig syv-tommer tablet og et elektronisk instrumentpanel til styring af køretøjets data.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *