• Iveco satser bredt med både gas-, el- og dieselmotorer i den blå familie

  • Specielt de tiltagende miljøkrav i Europas byzoner giver udfordringer som, den blå familie takler

  • Ud over motorteknologierne fås Blue Power til samtlige modeller

  • Daily Electric er markedets tungeste el-varebil med totalvægte op til fem ton

Iveco Daily og en blå familie

Iveco Daily Blue Power består af både gas-, el- og dieselmotorer med det bedste, italienerne kan byde på inden for ren transport

Iveco har i mange år gjort et stort arbejde ud af at være på forkant af de nye emissionskrav fra EU. Som en foreløbig krone på det værk har de nu lanceret en hel Iveco Daily Blue Power familie.

Den består af tre hovedkategorier med større eller mindre relevans for det danske marked. Vore politikere har jo ikke just fremmet gasmotoren her til lands, selv om nettet er fint udbygget i flere andre EU-lande.

Perfekt kombi

Alligevel er det værd at nævne Daily Hi-Matic Natural Power, som er den første CNG-drevne varebil med 8-trins automatgearkasse. Det burde være den perfekte kombination af lavemissionsbrændstof og køreegenskaber til bykørsel i en tid, hvor vi venter på en elbil med en ordentlig rækkevidde.

Med en gasbil løser man flere problemer med lokal forurening i byzoner og rækkevidde, men det er en helt anden snak.

Bedste moment

CNG-motoren er baseret på Ivecos tre-liters F1C motor, der yder 136 hk og har klassens bedste drejningsmoment på 350 Nm.

De miljømæssige fordele ved Daily Hi-Matic Natural Power er ligeså bemærkelsesværdige. Motoren opfylder Euro 6/D normen med 76 procent mindre partikeludslip og 12 procent lavere NOx-emissioner end Ivecos egne Euro VI 3,0-liters dieselmotor, som allerede udvikler ekstremt lave værdier.

Euro 6 RDE

Daily Euro 6 RDE Ready er den første varebil, der lever op til testkravene i 2020 Real Driving Emissions, som er udarbejdet af den hollandske organisation for anvendt videnskabelig forskning (TNO).

Grundlæggende handler det om, at man tester bilerne under hverdagsforhold og kommer frem til nogle forbrugs- og emissionstal, der svarer til virkeligheden. I modsætning til de laboratorietal, vi kender fra i dag.

Ubegrænsede bæredygtighed

Den tredje søster i flokken er Daily Electric, der muliggør kørsel i byer med de strengeste trafikrestriktioner.

Elbiler er lige nu det eneste bæredygtige alternativ for operatører inden for bytransport, der åbner vejen for ubegrænset levering og fritager dem for de begrænsninger, der er forbundet med stigende adgangsbegrænsninger i byerne.

Tre teknologier

Ivecos Daily Blue Power familien er et unikt program på markedet. Det giver reel valgfrihed mellem tre forskellige teknologier, der lever op til de forskellige krav til anvendelse og forretningsområde.

– I lyset af det nuværende pres for afkarbonisering og øgede adgangsbegrænsninger i byerne, er bæredygtighed hurtigt blevet en vigtig konkurrenceparameter for transportvirksomhederne, forklarer Pierre Lahutte, som er Iveco Brand President.

Alternative drivmidler

– Bæredygtighed har altid været en kerneværdi for Iveco, og vi indså for længe siden, at vejen til bæredygtig bytransport går gennem avanceret dieselteknologi og alternative drivmidler, især elektricitet og naturgas.

– Derfor har vi været banebrydende inden for alternative drivmidler i over 20 år, ligesom vi har investeret i avancerede teknologier til effektiv reduktion af udledningen fra vores dieselmotorer, siger han.

25 års erfaring

Daily Euro 6 RDE Ready er den første varebil til at blive testet og efterprøvet som Real Driving Emissions – RDE-ready – tre år forud for 2020, som er deadline for de udfordrende miljømål. Den er udstyret med Ivecos 2,3-liter F1A motor, som blev fuldstændig omkonstrueret i 2016.

Den har en større cylindervolumen end andre producenter bruger, og den leverer større holdbarhed og naturligt lave NOx-emissioner under reel kørsel. Den er udstyret med IVECOs avancerede efterbehandlingssystem til selektiv katalytisk reduktion (SCR), der nyder godt af virksomhedens 25 år lange erfaring med denne teknologi.

Økodæk

Daily Euro 6 RDE Ready er også yderst brændstofeffektiv, hvilket kommer kundernes samlede ejeromkostninger (TCO) til gode.

Med standard Start & Stop systemet og Michelin økodæk bruger den op til syv procent mindre brændstof sammenlignet med den nuværende version baseret på virkelig anvendelse til bykørsel.

Større rækkevidde

Daily Electric har gennemgået løbende opgraderinger og forbedringer i de sidste otte år og kører med 100 procent genanvendelige batterier.

Daily Electric kan køre i byer med de strengeste trafikbegrænsninger. Den har en udvidet rækkevidde på op til 200 km i virkelig bykørsel, og dens batteriegenskaber er optimeret til al slags vejr.

Hurtiglader

Batteriteknologien giver mulighed for en stor nyttelast og med hurtiglader tager det kun to timer til at genoplade. Daily Blue Power Electric tilbyder branchens bredeste modelsortiment med totalvægte på op til fem tons, så der er en model til enhver mission.

En ny app giver flådeejerne mulighed for at overvåge bilerne i deres flåde i realtid og kontrollere data såsom placering, batteriopladning, motortimer, kørte km og køretøjets historiske data.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *