• Isuzu FD-SI's design er inspireret af insekternes kollektive intelligens

Isuzu’s løjerlige fremtids-varebil

Tokyo Motor Show bød på en let og en tung nyhed inden for de kommercielle køretøjer. Med den lette levede udstillingen op til sit ry om at levere skøre og skæve bud på fremtidens transport

Et varebil-koncept på en biludstilling har traditionelt ikke de store chancer for at blive det, man kalder en showstopper. Men Isuzu kunne i år levere noget i den retning, da de præsenterede konceptet FD-SI på Tokyo Motor Show i dagene fra den 27. oktober til den 5. november.

At dømme ud fra medieomtalerne var det i hvert fald en kreation, der ‘turned the heads’, som det bliver udtrykt i flere af reportagerne. For hvad pokker er nu det for en mærkelig tingest?

Inspireret af insekternes kollektive intelligens

Lastrummets sider er designet som en bikube, hvor varerne til udbringning er placeret i hexagonale rum. Kabinen ligner mest et hvepse-hoved, der stikker frem fra en krop. Hjulene er tildækkede som for at fjerne den sidste rest af associationer til et køretøj.

Designerne bag FD-SI fortæller, at de har ladet sig inspirere af den ‘kollektive intelligens’ hos insekterne, og at de særlige opbevaringsrum udgør et godt kompromis mellem styrke og rummelighed. I kabinen er der i øvrigt kun plads til chaufføren.

Elektrisk drivlinie – hvad ellers?

Vi tør godt påstå, at dette besynderlige koncept ikke kommer på gaden i noget, der bare ligger tæt på det nuværende design. Isuzu er da i øvrigt helt tavs om de tekniske detaljer i drivlinjen, men at den er elektrisk, giver næsten sig selv.

Tokyo er en by med 13 millioner indbyggere, hvor urbanisering og luftkvalitet er emner, der ligger øverst på dagsordenen. Så her er enhver politisk korrekt fremtidsvision baseret på emissionsfri fremdrift.

El-Fuso med rækkevidde på 350 km

En anden nyhed inden for kommercielle biler var den store lastbil Mitsubishi E-Fuso Vision One med 300 kWh’s batteri og en angivelig rækkevidde på 350 km. Den var linet op sammen med den mindre el-lastbil eCanter.

Tokyo Motor Show holdes hvert andet år og udstiller både personbiler, motorcykler og kommercielle køretøjer. Den er kendt for at vise flere koncepter end egentlig produktionsmodne biler og anses for at være blandt verdens fem vigtigste biludstillinger sammen med Detroit, Geneve, Frankfurt og Paris.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *