• Det er ikke lige til at se det fra denne vinkel, men dette er altså en Isuzu D-Max

  • Falck Danmark fik fingre i tre af de udgåede modeller med Euro 5-motor

Isuzu D-Max som fejeblad

Falck har købt tre stk Isuzu D-Max til redningstjenesten

“Extreme makeover” kunne være en passende betegnelse for, hvad der er overgået tre eksemplarer af pickup’en Isuzu D-Max.

De er knap til at genkende efter at være blevet forvandlet til såkaldte cityvogne i Falcks redningstjeneste.

Velegnet til bymiljøet

Falck har valgt pickup’en som biltype til denne slags redningsvogn, fordi den skal kunne bruges på steder, hvor lastbiler har svært ved at operere.

Det kan være i parkeringskældre eller andre steder inde i byerne, hvor der er trange forhold.

Kraftig undervogn

– Valget faldt på Isuzu D-Max grundet dens kraftige undervogn, som gør den tekniske ombygning mulig, siger Jan Bo Eriksen, der er Aftersales Manager hos Falck Danmark.

Importøren Isuzu Danmark tilføjer, at D-Max er lillebror til en mellemstor lastbil, og at den dermed har en kraftig undervogn og chassis.

Udgåede modeller

Som andre pickup’er af samme type har D-Max stor trækkraft og kan slæbe op til 3,5 tons på krogen.

De tre Falck-biler er alle baseret på udgåede modeller med 2,5-liters Euro 5-motor, som yder 163 hk og leverer et moment på 400 newtonmeter mellem 2000 og 2500 motoromdrejninger. Det er 40 newtonmeter mere end den nye 1,9-liters Euro 6-motor, der i øvrigt også leverer 163 hk.

Ind og ud af Danmark

Japanske Isuzu har bygget forskellige pickup-modeller siden 1963. Modellen D-Max så dagens lys i 2002, og i 2012 blev den lanceret i en ny generation. I år fik den et facelift med bl.a. ny Euro 6-motor.

Skønt Isuzu er en af verdens største producenter af erhvervskøretøjer har vi kun i ringe omfang haft glæde af mærket på danske breddegrader. I 1980’erne så vi firehjulstrækkeren Trooper og pickup’en KB40 i nogle år, inden de flagede ud af forskellige årsager.

I 2015 blev mærket reintroduceret i Danmark  med D-Max-modellen.  Den importeres af Nellemann-koncernen, som bl.a. også står for importen af KIA.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *