• Hyundais pickup er baseret på Tucson, og kan få en dieselmotor fra det europæiske modelprogram.

  • Hyundai anslår selv, at de kan sælge op mod 50.000 biler årligt i USA.

Hyundai pickup kommer i 2018

Den skulle være god nok – Hyundai introducerer pickup i USA baseret på Tucson allerede i 2018

Hyundai og pickups er ikke noget, man normalt forbinder. Men det kan meget vel komme til at ændre sig fra 2018. I hvert fald hvis man skal tro Dave Zuchowski. Han er direktør for Hyundai Motor America, og til MSN Autos forklarer han, Hyundai er i fuld sving med at udvikle en ‘livsstils-pickup’.

– Vi har taget beslutningen. Men vi har ikke annonceret det endnu.

Hyundai vil bygge pickup

Hyundai har tidligere vist et koncept, de kalder Santa Cruz, og firmaet skulle i starten af august have lagt sig fast på det endelige design. Hvor meget, det kommer til at ligne konceptet, er endnu for tidligt at sige. Men det er nu sikkert, at modellen skal baseres på crossoveren Tucson. Det er også en meget god ledetråd i retning af, hvilken bil vi kan forvente os. For uden separat chassisramme, skal vi ikke forvente en model, der kommer i flere forskellige karrosseriudformninger eller med mulighed for at installere en anden type lad.

I stedet skal modellen rettes mod de mange amerikanere, som er gode til at bruge fritiden på andet end deres smartphones. Men en bil-baseret pickup er vovet i USA, hvor kun Honda Ridgeline har haft moderart succes, mens Subaru Baja, som var baseret på Outback-modellen, aldrig slog an hos de ekstremt konservative amerikanske bilkøbere.

Luksus-diesel

Alligevel tror Hyundai på, at der er et marked for pickuppen. Hyundais egne undersøgelser peger på, at der kan sælges omkring 50.000 biler årligt på det amerikanske marked, hvor den også skal produceres. Forskellige analytikere anslår tilmed, at modellen kan sælge op mod 70.000 biler årligt, og ifølge Dave Zuchowski giver det så økonomisk mening.

Hyundai viser ny stor varebil

Motoren i Santa Cruz-projektet kunne også ende med at være noget så u-amerikansk som en diesel. Hyundai er nemlig i gang med at udvikle en firecylindret diesel til deres luksusmærke Genesis, og den motor kunne være en oplagt spydspids ind på det amerikanske marked, mener Dave Zuchowski.

Om pickuppen nogensinde kommer udenfor USA, vil tiden vise, men det bliver spændende at se, om amerikanerne skal vænne sig til at køre koreanske pickups.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *