• Hyundai fremtidssikre deres store varebil H350 med brint-drivlinje. Rækkevidden er 422 km, og topfarten er 150 km/t.

Hydrogen-Hyundai med plads til hele

Hyundai præsenterer brint-koncept med kæmpe varerum og rækkevidde på 422 km

Hyundai lader til at være et skridt foran mægtige Volkswagen. Mens alle havde travlt med at se den nye VW e-Crafter, har Hyundai præsenteret et brint-koncept af den nye H350. HCC er tilnavnet, og modellen har en elmotor på 136 hk og 300 Nm, som drives af en brændselscelle. Den får brint fra fire tanke på i alt 175 liter, der er placeret under gulvet i lastrummet.

VW Crafter er Van of the Year

Ved siden af tanken er der også blevet plads til en 24 kWh stor batteripakke, og fuldtanket skulle rækkevidden være op til 422 km. Det betyder, at Hyundaien er foran Folkevognen på rækkevidden. Også på topfarten kommer H350 HCC først, for med 150 km/t er den næsten det dobbelt af e-Crafter.

Masser af plads

Selvom H350 HCC kun er et koncept, er det sandsynligt, at bilen en dag kan komme i produktion, for brint er et vigtigt drivmiddel for Hyundai, og netop på varebiler er det hot med alternative drivmidler til moderne storbyer.

800 km rækkevidde i brintbil

Hvis HCC kommer i produktion, bliver det både i en kort og lang version. Højt tag er standard, og i den store variant er der plads til hele 12,9 kubikmeter i lastrummet. Hyundai oplyser dog ikke, om lasteevnen bliver påvirket af den nye teknologi. En 14 passagers bus-version er også tilgængelig.

Hyundai har produceret en brintudgave af ix35 siden 2013. Alternativt findes der også en 2,5-liters dieselmotor til den almindelige H350. Den har enten 150 hk/373 Nm eller 170 hk/422 Nm, som trækker gennem baghjulene og en 6-trins manuel gearkasse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *