• Dansk Byggeri's cheføkonom Bo Sandberg roser SKAT for ordningen med dagsbeviser. Foto: Rickey John Molloy

Hvid for en dag er et hit

Danskerne køber dagsbeviser til gulpladebiler som aldrig før

Med et dagsbevis i hånden kan du snuppe mesters store og rummelige varevogn og bruge den til hvad du vil i din fritid. Ordningen med dagsbeviser er blevet så stor en succes, at den får ros af Dansk Byggeri, som er byggebranchens arbejdsgiverforening.

Sidste år blev der købt 44.100 dagsbeviser, og det var en stigning på 27 procent i forhold til 2015. Sammenligner man med 2014, er stigningen på hele 67 procent. Cirka tre fjerdedele købes af private personer, mens en fjerdedel købes af virksomheder.

Et tydeligt behov

– Det er glædeligt, at private såvel som erhvervsdrivende har taget SKATS’s dagsbeviser til sig i så stort et omfang. Det viser tydeligt, at der har været et behov for en smidiggørelse af regelsættet omkring gulpladebiler, siger Bo Sandberg fra Dansk Byggeri.

Han påpeger, at dagsbeviser i øvrigt også for mange erhvervsdrivende bidrager til at få arbejdsliv og familieliv til at hænge bedre sammen.

Ingen begrænsninger

Ordningen trådte i kraft i 2013, og anvendelsen er steget støt år for år siden da. Med et dagsbevis køber man bilen fri for 24 timer. Med beviset i hånden er der ingen begrænsninger for, hvad kørslen må omfatte. For eksempel må bilen gerne anvendes til private flytninger, kørsel af affald til genbrugsstationen eller til familiens ferietur i ind- og udland, forklarer Bo Sandberg.

Læs mere om ordningen på SKAT’s hjemmeside: http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=2234517

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *