• Her kommer poste....nej banken! En tysk bank har taget konsekvenserne af bank-lukninger på landet, og kører nu ud til kunderne i denne ombyggede Mercedes Sprinter.

  • Selvom Sprinteren er blevet tungere med de mange mønter inde i pengeskabet, skulle den alligevel være ganske fornøjelig at køre.

Den hurtigste bank i byen

Tysk bank ombygger Mercedes Sprinter til rullende sparegris i ydreområder

Os fra landet kender godt problemet. Færre mennesker bor i landområderne, og det betyder, at vigtige butikker og skoler lukker. I Schwaben i de nordlige alper har en tysk bank fundet en løsning for kunder med pengeproblemer. I stedet for at de skal komme til banken, kommer banken til dem.

Sprinter med luksus spa

Göppingen Savings Bank har ombygget en Mercedes Sprinter 316 CDI, så den er blevet en rullende bank. Det har selvfølgelig sine udfordringer, for i princippet har de skabt en rullende sparegris, som jo godt kunne gå hen og friste folk med uærlige intentioner. Heldigvis har banken tænkt på netop det, og der skal mere til end en stor hammer for at smadre denne sparegris.

Hjælp fra autocamper

Skallen til banken er bygget af firmaet Berger Fahrzeugbau, som er godkendt af Mercedes. Som platform brugte firmaet et lavt chassis, som er udviklet til autocamper-ombygninger, hvor gulvet er 205 milimeter lavere end i en standard Sprinter. Det er både en fordel for kunderne, når de skal ind i banken, og fordi det giver mere plads.

Skallen er bygget i ’specielt sikre materialer’, som det hedder, så både glas og karrosseri er skudsikre. Indvendigt er der alle de fornødenheder, man ville forvente af en almindelig bank med satellit data-transmission og en sikret boks, som indeholder et ikke fastsat antal kontanter. Boksen kan man kun komme til via en dør med sikring, og der er selvfølgelig også video-overvågning og GPS-tracker.

Mercedes laver Hulk-udgave af Sprinter

Indvendigt skulle Sprinteren ligne en hver anden bank, og der er endda et toilet. Og de ansatte er glade for Sprinteren, som med sine 163 hk åbenbart skulle være ganske frisk. Det forklarer bankassistent Joachim Beck.

– Det er næsten en skam, vi altid kun køre korte afstande. Jeg må indrømme, at den måde bilen kører på, virkelig har overrasket mig. Trods den ekstra vægt har motoren masser af punch selv i det nederste omdrejningsområde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *