• Wolf Eyes kamera

  • På dæklabel.dk får du hjælp til at finde de dæk, der passer bedst til din bilmodel

Helgardering med Wolf Eyes-kamera

Et Wolf Eyes CarBlackBox videokamera kan sikre dig afgørende dokumentation i tilfælde af stridigheder om skyldsspørgsmål ved uheld med varebilen

En bette pjort som denne kan få større betydning for dig som bilist, end du måske umiddelbart vil tro!
Det kan den, dersom du får brug for at kunne dokumentere et faktuelt forløb i en konkret trafiksituation enten over for myndighederne eller dit forsikringsselskab.
Hvem har ikke oplevet eller hørt om banale færdselsuheld eller alvorlige trafikulykker, der er endt i kontroverser med modstridende forklaringer og påstande. Eller om tilfælde da det har knebet med at få overbevist arbejdsgiver, myndigheder eller forsikringsselskaber om, hvad der faktisk skete.
Dén risiko kan minimeres med et Wolf Eyes videokamera, der automatisk optager i sløjfer. Vi har testet sådan kameraet på alle tider af døgnet og kan konstatere, at det giver brugbare billede af, hvad der foregår ”up front“ omkring bilen.

Kamera med fuld HD-video

Det her viste Wolf Eyes QT IR12 CarBlackBox fuld HD videokamera med 1,5 tommet TFT LCD-skærm, og det er ikke meget større end en æske tændstikker.
Helt nøjagtigt måler kameraet 6,5x5x4 centimeter, og det monteres på en justerbar med sugekop i bilens forrude, f.eks. ved siden af bakspejlet.
Kameraet vejer 44 gram inklusive batteri og et 16 GB mikro SD-kort – eller 82 inklusive sugekopfoden. Med sådan et videokamera i bilen kan man sikre sig levende billeddokumentation for, hvad der foregår foran bilen – eller for den sags skyld bag denne, dersom der også monteres et bagudrettet kamera.

Kan veje tungt ved placering af skyld

Man skal dog ikke forvente at få rabat hos sin forsikringsmægler, fordi bilen udstyres med kameraer af den art, men ifølge branchefolk vil en videooptagelse kunne få stor betydning for placering af ansvar og skyld i en given sag.
En hændelse dokumenteret med en live-optagelser med dato og klokkeslæt, vil det få et givet udsagn til at veje væsentligt tungere end en forklaring uden.

Fire timers optagelser i endeløs sløjfe

Kamerahuset er forsynet med 12 infrarøde lamper og en 140 grader vidvinkellinse, som optager et, to eller tre minutters sekvenser i en endeløs sløjfe på et 8, 16 eller 32 MB mikro SD-kort.
Kameraets maksimale kapacitet er 4,0 timers optagelse. Når SD-kortet er fyldt op, fortsætter kameraet med at optage og overspille de tidligste sekvenser, der er lagret på kortet.
Kameraet er forsynet med et genopladeligt batteri med en stand-by tid på 48 timer og forsynes med strøm fra enten en permanent 12v tilslutning eller et stik til 12v udtag.

Beskeden investering

Kameraet kan indstilles, så det starter sammen med bilens motor, men det kan også optage uafhængigt af motoren, f.eks. så det opdager og optager bevægelser udenfor bilen.
CarBlackBox-kameraet optager med lydspor, så har man et eller flere af den slags kameraer installeret i bilen, skal man nok ikke ytre sig ud over, hvad eventuelle andre må høre.
Wolf Eyes-kittet er prissat til 699 kr. inklusive moms, hvilket er en ret beskeden investering i forhold til den betydning videodokumentationen kan få i en eventuel tvist om placering af ansvar og skyld.

Du kan se mere om det lille videokamera på www.carblackbox.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *