• Seneste Ford Ranger fik et facelift i 2015. Den sælges ikke i USA.

  • Ford Ford F-150 SVT Raptor er en hardcore satan, der kan klare det meste terræn.

Hardcore variant af Ranger kan blive mulig

Ford Ranger skal formentlig bygges i USA fra 2018, og så kan der også komme en hardcore Raptor-variant

Rygterne svirrer i USA. Den globale Ford Ranger, som vi også har her i Danmark, skal med stor sandsynlighed produceres i Michigan efter 2018, når Ford Focus og C-Max produktionen stopper på netop den fabrik. Det er der mange amerikanere, som er glade for, for de har savnet ‘compact truck’, siden den sidste amerikanske Ranger-model blev udfaset i 2011.

Ford Ranger banker Toyota Hilux

Men det kan måske også gøre os europæere glade, for Ford antyder nu, at der kunne komme en hidsig, hardcore variant af Ranger med tilnavnet Raptor. Vi ved nemlig, at Ford tidligere har bekræftet, at man vil udvikle 12 nye sportsmodeller frem mod 2020, og en Raptor variant af Ranger kunne godt være en af dem. Paul Seredynski er Ford Performances globale kommunikationsdirektør, og han udtaler til den australske side, at en Raptor Ranger er en fascinerende ide.

– Hvis projektet kan tjene penge, hvis der er en business case, så er jeg sikker på, at de ansvarlige for det, diskuterer det. Ja, jeg tror godt, den kunne blive overvejet.

Ford Raptor – amerikanernes favorit bliver 25 procent hurtigere

Raptor

Amerikanerne elsker deres pickups. Netop F-150 er den mest solgte ‘bil’ derovre, og F-serien har været den mest sælgende bilserie i USA siden 1942. Derfor er det måske heller ikke nogen overraskelse, at amerikanerne straks blev forelsket, da Ford introducerede SVT Raptor i 2010. Den an vel bedst beskrives som en GTI til gården, men Fords Performance har gjort sig umage med modellen, som har bredere skærme, 411 hk, FOX støddæmpere og 28 cm fjedrevandring i forhjulsophænget – perfekt, hvis man skal storme ud over en ørken.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *