• Det lader til at fingerfærdige tyveknægte kan hacke en Jeep og stikke af med den med hjælp fra en bærbar computer.

Hackere stjæler 30 Jeeps

Over seks måneder lykkes det to hackere at stjæle mere end 30 forskellige Jeeps med deres bærbare computer

Den fagre nye verden fører mange gode ting med sig, men også nogle mere besværlige. Eksempelvis skal vi vende os til, at biltyvene bliver mere avancerede, og de er bestemt ikke bange for at omfavne ny teknologi. Sådan er det eksempelvis sket i Houston-området i USA. Her har to hackere sluppet afsted med at stjæle mere end 30 Jeeps.

Jeep Cherokee hacket – nu tilbagekaldes 1,4 mio. biler

En video af en af tyverierne viser, at den ene tyv bryder bilen op, og så finder han ellers en bærbar computer frem. På under syv minutter får han startet bilen og kører væk. Om hackeren får adgang til bilens elektronik gennem OBD-stikket, der står for On Board Diagnostics, eller via et USB-stik, er endnu ikke klart.

Politiet havde længe været på sporet af de to hackere, men først efter seks måneder lykkes det at anholde dem.

Homeland Security og Mexico

Ifølge den lokale tv-station ABC 13 har Homeland Security startet en undersøgelse, for det lader til, at ikke kun Jeep-modeller er blevet stjålet på denne måde. Også Dodge-modeller er også blevet stjålet, og Homeland Security anslår, at op mod 100 FCA-biler er blevet stjålet på denne måde, og at den tyvagtige teknologi allerede kan være havnet i Mexico.

Her er den – Jeep’s pickup

Det er ikke første gang Fiat Chrysler-koncernen er ofre for hacking. Sidste år lykkes det to forskere at hacke en Jeep Cherokee og overtage styringen med bilen, på trods af at en journalist fra magasinet Wired kørte bilen på en motorvej. Sidenhen er op mod 1,4 millioner biler i USA blevet tilbagekaldt. FCA har nu selv igangsat en intern undersøgelse af tyverierne, forklarer man til magasinet Autoblog.

– FCA USA tager sine kunders sikkerhed alvorligt og indbygger allerede sikkerhedsfunktioner i sine køretøjer, der hjælper til at reducere risikoen for ulovlig adgang til køretøjssystemer og trådløs kommunikation. FCA USA samarbejder med politiet i Houston. Denne undersøgelse er i gang, og som sådan har FCA ingen yderligere kommentarer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *