• Mercedes har skabt en bus, der får de fleste jule-pimpede hjem til at skamme sig.

  • Bussen er baseret på Mercedes Travego, som har plads til 55 personer.

Glædelig jul fra Mercedes

Mercedes pimper en Travego-bus, så den passer til julehøjtiden

Det var Coca Cola, som gav julemanden hans kendte røde-hvide dragt, og over alt står firmaer på nakken af hinanden for at fejre julen, så de kan få lidt ekstra opmærksomhed. Det samme gælder Mercedes. Det tyske firmas busafdeling har udtænkt en helt særlig julebus med imponerende LED-lys.

Mere lir til bussen – Mercedes V-klasse i AMG-trim

Julebussen er baseret på en ny Travego M, en bus der måler 13 meter og har plads til alle 55 mennesker. Men for at den skal skille sig ud, er bussen blevet jule-pimpet. Bussen er malet i en særlig rød-hvid farve med billeder af julemanden, der rider ovenpå en bus, som bliver trukket af et rensdyr. Vinduerne har stafferinger, som ligner frost. Hele designet er udviklet af et tysk firma, som hedder DesignStudio.

Fuld blus på LED

Vi kender alle de amerikanske huse, som er komplet oplyst af juledekorationer. De er dog ingenting i forhold til Travego-bussen, som har LED-bånd, der løber rundt om hele bussen og langs vinduesrammerne. LED-båndene kan lyse i både rød, grøn og blå. Fra førersædet kan chaufføren styre, om der skal være fuld blus på lyset, eller om det skal blinke i varierende hastigheder.

Ford Explorer – verdens fedeste handi-bus

Mercedes bygger indtil videre kun en enkelt bus i Tyskland, men den får ikke lov bare at stå. I løbet af julemåneden skal den blandt andet fragte handicappede børn til en begivenhed, mens koret fra Regensburg Katedral skal køres til julekoncert.

Mercedes Travego fås i både i M og L, som måler 14 meter. Bussen drives frem af en 12,8-liter stor sekscylindret dieselmotor, som yder 475 hk og 2.300 Nm ved bare 1.100 o/min. Alle disse kræfter sendes igennem en 8-trins automatiseret manuel gearkasse til baghjulene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *