• Den nye Scenic deler platform med Renault Megane.

  • Med bagsædet oppe er der plads til respektable 572 liter i bagagerummet.

  • Den nye Renault Scenic ser ret fræk ud – 20 tommer hjul bliver standard.

Frisk ny Scenic

Ny Renault Scenic er fræk med 20 tommer store hjul og mini-elmotor

Renault kom med lidt af en overraskelse på dette års Genéve Motorshow. På udstillingsgulvet stod dér det, der lignede en forvokset Renault Captur. Ved nærmere inspektion er det dog tydeligt, at det ikke er en Captur, men derimod fjerde generation af Renaults populære MPV, Scenic.

Renault Scenic X-Mod er vildt civiliseret

Modellen er vokset fire cm i længden og er blevet to cm bredere. Det skulle tegne godt for pladsen indvendigt, og Renault lover da også et rummeligt bagagerum med bagsæderne i brug på hele 572 liter. Det er ganske respektabelt for klassen. Scenic er jo først og fremmest en bil, som er rettet mod børnefamilier, så til bagsædet er der to klapbordere, og to usb-stik, og så er der til hele kabinen samlet tilført 63 liter ekstra plads til opbevaring i forskellige skuffer og aflægningsrum.

Smart i en fart

Designet er meget friskt, med masser af karakter og er i nær slægt med det, vi har set på både den nye Megane og Talisman. Forlygterne er karakteristiske med en markant c-form, og som et ekstra pift, får alle modeller 20 tommer fælge i størrelsen 195/55-20 som standard hjul.

Renault Kadjar til undsætning

Platformen er den samme som den nye Megane, og derfor deler de to også samme motorer. Skal der være diesel i tanken, findes to motorer på henholdsvis 1,5 og 1,6-liter med 95 hk til 160 hk. Én benzinmotor på 1,2 liter med turbo kan fås med enten 115 eller 130 hk.

Mere spændende er nyheden om en mild hybrid. Renault kalder det Hybrid Assist, og til den 110 hk dieselmotor, kan man få mini-elmotor, der assisterer under acceleration til gavn for forbruget. Strømmen kommer fra et 48 volts batterier, som opsamler energi under opbremsninger. Hvor lavt forbruget bliver, har Renault ikke oplyst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *