• Den næste Jeep Grand Cherokee kan komme til at dele platform med Alfa Romeos hurtigste bil til dato.

  • Alfa Romeo nye SUV Stelvio anvender også Giorgio-platformen.

  • Jeep har en variant mere på vej af den nuværende generation - Trackhawk med 707 hk.

Fremtidig Jeep skal dele platform med racerbil

Den næste Grand Cherokee skal bygges på samme platform som Alfa Romeos 510 hestes Giulia

510 hk – den vildeste variant af Alfa Romeos nye Giulia er lynhurtig og kan sætte de fleste sportsvogne til vægs med sin turboladede 2,9-liters V6’er. Men den er også første model fra Fiat Chrysler, der bruger Giorgio-platformen. Det er en platform, som har kostet firmaet 7,5 milliarder kroner at udvikle, så jo flere steder, den kan bruges, jo bedre. Og en af de nye modeller, som også skal bygges på platformen i fremtiden, bliver den næste Jeep Grand Cherokee.

To års garanti og 707 hk – mød Jeep Grand Cherokee Trackhawk

Det har Sergio Marchionne, topchef for FCA Fiat Chrysler, bekræftet på dette års Detroit Auto Show. Direkte har han forklaret, at den mest naturlige videre udvikling af Alfa Romeo-platformen, vil være at anvende den til Grand Cherokee.

Helvedskat

Hvis Grand Cherokee ender med at bruge Giorgio-platformen, så er det et tegn på, at Jeep vægter terrænegenskaberne mindre end på de første generationer af Grand Cherokee. Men Grand Cherokee bliver ikke første SUV, der skal baseres på Giorgio. Alfa Romeo lancerer senere på året deres første SUV, Stelvio, som deler samme platform.

Alfa-SUV kommer i november

Der er heller ikke udsigt til, at den næste generation af Grand Cherokee kommer før 2019. Jeep har nemlig allerede bekræftet, at der kommer en lynhurtig version af den nuværende generation i juli i år, som formentlig får tilnavnet Trachawk. Den får den vanvittige Hellcat-V8’er med 707 hk og 880 Nm, og skal tage kampen op mod Porsches hurtigste Cayenne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *