• Ifor Williams holder til på havnen i Kalundborg.

  • Den 2-akslede maskintrailer GH1054BT er populær hos entreprenører.

Fremgang i det tunge segment

Walisiske Ifor Williams-trailere går markant frem i salget af tunge trailere

Hjulene i anlægsbranchen ruller hurtigere, og det betyder, at hjulene også skal rulle hurtigere på havnen i Kalundborg. Her holder Ifor Williams danske importfirma til, og for tiden er der travlt. Sammenlignet med de første seks måneder for 2015 er salget steget med 23 procent, og det er noget, der kan mærkes.

Undvigemanøvrer med et 3,5 tons trailertræk

– Voksende optimisme og aktivitet inden for industri og erhverv har øget interessen for udskiftning af og investering i nyt materiel. Det gælder både vores tiptrailere, maskintrailere og boxtrailere, ligesom der også er stigende efterspørgsel på hestetrailere og autotrailere. Vi oplever således vækst på tværs af hele modelpaletten, fortæller Martin Vang Kristiansen, der er markedschef for Ifor Williams Danmark.

Walisisk sværvægter

Ifor Williams er ikke så kendt herhjemme, dels fordi de bygger trailere, som er dimensioneret til noget mere end den lille Brenderup-trailer, som de fleste kører haveaffald med, og dels fordi firmaet først rigtig kom ud over rampen, da Glad Trading overtog importen i 2010. Glad Trading vil ikke oplyse det samlede antal solgte trailere for hverken 2015 eller 2016 af hensyn til konkurrenter, men i den tunge kategori fra 2.001 til 3.500 kg, som henvender sig til det professionelle segment, havde Ifor Williams en i 2015 en markedsandel på 19,2%.

Land Rover gør traileren usynlig

Ifor Williams holder til i det charmerende og landlige Nordwales, hvor de beskæftiger godt 500 ansatte på egen komponentfabrik og to samlefabrikker. Årligt producerer man omkring 30.000 trailere, som eksporteres til mere end 25 lande.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *