• Med over 30 år på bagen og rester af British Telecom's gule lak er Purdy en sjælden fugl på de engelske veje

  • Penny Panagi er en hurtig dame, der er faldet for en langsom Ford Transit, der nu næsten er gået i stå

Frels Purdy

En ualmindelig træt Ford Transit skal frelses med FordFest, crowdfunding og Facebook

Penny Panagi fra det sydengelske Sussex har taget en gammel dame under sine vinger: Purdy er en Ford Transit fra 1980’erne, og Penny har indtil videre været fast besluttet på at bringe den skrotningsmodne varebil tilbage til livet.

Vi har at gøre med en sjælden varebil. Den del af lakeringen, der er tilbage, er i British Telecom’s særlige gule farve, som stadig huskes af mange englændere. Desuden er Purdy en Mk 2-Transit – og dem er der i sagens natur ikke mange tilbage af. Med tanke på, at varebiler ofte lever et hårdt liv, er det bemærkelsesværdigt at nå en så høj alder. Mk 1 – første generation – blev produceret fra 1965 – 1978, hvor den blev faceliftet til Mk 2, som blev fremstillet til 1986.

Udstilles på FB og FordFest

Efter “uforudsete hændelser” i Penny’s liv – som det hedder – vil Purdys skæbne nu blive afgjort af, om det skal lykkes at skabe interesse for hende i en større kreds. Forskellige vintage-entusiaster i Sussex-området har oprettet en Facebook-gruppe i håb om at smelte hjerterne på bemidlede folk.

Men der tages også andre midler i brug. Purdy bliver nemlig udstillet i al sin elendighed på FordFest den 17. september. Dette års FordFest markerer nemlig 100-året for Fords varebiler, og Purdy rulles frem til beskuelse på jubilæumsarrangementet, der holdes på den berømte dragracing-stribe Santa Pod i Northamptonshire.

Indsamling via crowdfunding

Purdy kan angiveligt køre ved egen hjælp, men hun kommer ikke til at køre dragrace – det er sikkert og vist. Om hendes ynkelige tilstand vil kalde på barmhjertighed hos gæsterne, vil kun tiden vise.

En tredje mulighed for Purdy’s frelse ligger i crowdfunding. Hun ligger nu på en side kaldet “gofundme.com” og har indtil videre har høstet 43 hjerter og 182 delinger. Mere vigtig er, at der på ‘kontoen’ nu står 810 engelske pund, som er doneret af 47 betænksomme mennesker.

Der kan læses mere om Purdy her:

https://www.facebook.com/search/top/?init=quick&q=Ford%20transit%20purdy&tas=0.40998996558566936

https://www.gofundme.com/23ztpmk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *