• Audi A6 Allroad var med til at starte trenden med stationcars med mere frihøjde og lidt ekstra plastik.

  • Ford vil have flere 'aktive' modeller på programmet. Her ses X Road fra 2009.

Ford vil være ligesom Audi

Ford vil lave ‘allroad’-udgaver af sine almindelige modeller – selv Fiesta kan få en tur

Ford er ikke det eneste mærke, som tror på, at SUV’er og crossovers er populære blandt bilkøberne. Men til forskel fra mange andre mærker, har de ikke ret mange modeller på markedet, og det vil de gerne ændre – ved at være mere som Audi.

Audi har nemlig haft succes med at lave en allroad-variant af stationcar-udgaverne af A6 og A4. Modellerne kendes bedst ved, at de ligner noget, der er blevet stylet af en indehaver af en Spejdersport-butik. Dels er der mere frihøjde, et skojold til at beskytte de vitale dele under bilen, og så har modellerne typisk ulakeret plastik omkring skærmene og på fronten og bagkofangeren, som er praktisk, når man kører igennem buskads.

Flygt med Ford

Automotive News har snakket med Ford Europe’s administrende direktør, Barb Samardzich, som forklarer, at de ser store muligheder i de mere aktivt-udseende biler, som dog ikke helt er rigtige SUV’er. Selv den lille Fiesta kan stå for tur.

– Smæk noget sort plastik på de rigtige steder, en tagbagagebærer og du kan få dem til at se meget mere aktive ud, udtaler Samardzich til Automotive News og Ford Fiesta.

Mange modeller på vej

Barb Samardzich afslører, at Ford har fem nye ‘aktive’ modeller på vej de næste tre år. De to første er den amerikanske SUV, Edge, og så lander den faceliftede Kuga snart på vores kanter, men de tre sidste modeller er endnu ikke kendte, men Samardzich vil ikke kommentere på, om Mondeo får en tur i Spejdersport.

Audi med nyt intelligent plug-in hybrid-koncept

Ford har faktisk forsøgt sig med en aktiv udgave af Focus tidligere. I 2009 forsøgte den hollandske division af Ford sig med en special udgave af anden generation af Focus. Modellen hed ‘X Road’, og kun 300 eksemplarer blev produceret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *