Ford udvider med en Vignale MPV

Ford har blåstemplet S-Max til koncernens nye luksusmærke

Mellemklassemodellen Mondeo bliver ikke ene om at repræsentere Fords nye luksusmærke Vignale, for ved åbningen af designudstillingen Salone del Mobile i Milano afslørede bilgiganten allerede den næste i rækken af eksklusive modeller: S-Max Vignale.
Hidtil har Ford vist koncepter til sedan- og stationcarversioner af den kommende Mondeo Vignale, men udviklingen af Vignale-programmet fortsætter altså med den Mondeo-baserede MPV, der herhjemme kendes både som familiebil og firmabil såvel som varebil mellem gule eller tofarvede nummerskilte.

Kommer først i 2015

Selvom S-Max Vignale-konceptet ser meget færdigt ud, skal vi ikke forvente at se den med det første. Den er planlagt til lancering i slutningen af 2015.
Og den serieproducerede udgave bliver måske ikke fuldstændig som konceptbilen, omend Vignale-emblemet skulle borge for, at det bliver en ekstraordinært eksklusiv bil.

Vignale – et navn med historie

Navnet på det nye luksusmærke rækker tilbage til den italienske karrosserispecialist Alfredo Vignale i Torino, som fra 1948 stod bag specialkarrosserier baseret på bl.a. Fiat 500 og 1100 foruden modeller fra Alfa Romeo, Cisitalia, Ferrari, Lancia og Maserati og andre, før det i 1969 blev overtaget af det Ford-ejede De Tomaso Automobili.
Carrozzeria Alfredo Vignale blev nedlagt medio 70’erne, omend navnet Vignale nu og da blev anvendt som et eksklusivt tilnavn til særlige modeller i Fords portefølje, bl.a. i forbindelse med Aston Martins Lagonda Vignale i 90’erne og den Focus Vignale, som blev vist ved det internationale motorshow i Paris i 2004.

Luksuriøse oplæg

Nu bliver Vignale til et brand i sig selv med udgangspunkt i Mondeo-baserede modeller, og der skal efter Mondeo- og S-Max koncepterne at dømme ikke sparet på noget, hverken med hensyn til indretning eller udstyring.
Der er lagt op til biler med interiør præget af randsyet læderbetræk, quiltet lædermøblering, fede kromdetaljer, sofistikeret infotainment og bil-til-bil kommunikation, dockingsystem til tablets ogmeget mere.
Om de kommer på gaden med forkromede 21-tommer hjul ligesom konceptbilerne, må tiden vise.
Men udformningen og indretningen de nye luksusmodeller er kun en del af det koncept, som Ford har lagt til rette for kommende Vignale-ejere.

Indretter specielle lounges

Det handler i ligeså høj grad om at imødekomme efterspørgslen på et kvlaitets- og serviceniveau, der rækker ud over, hvad der i dag følger med biler med den blå oval.
– Nogle efterspørger simpelthen en bedre oplevelse ved at være bilejer. De vil ikke blot have høj kvalitet, de vil også have personlig betjening af den slags, der både respekterer deres individuelle behov og deres tid, siger salgs- og marketingchef Roelant de Waard fra Ford Europa.
Undersøgelser har vist, at en tredjedel af alle ejere af luksusbiler anser service for at være den afgørende forskel opå at eje en luksusbil og en ordinær model.
Det handler om kompetence, fleksibilitet, kvalitet og højt serviceniveau i særskilte og elegante omgivelser – og svaret på det bliver specielt indrettede lounges for ejere af de kommende Mondeo og S-Max Vignale-modeller. Så ved du dét mester, dersom Vignale-koncepterne er faldet i dine øjne og smag.

Se mere om Vignale-konceptet her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *