• Ford Transit er et komplet line-up, og nu giver Ford globale One Ford strategi bonus

En ny Ford Transit hvert tredje minut

Hvert tredje minut bliver der solgt en Ford Transit et sted i verden. I Danmark alene er Transit-salget steget med mere end 20 procent på ét år

Ford Transit har bidt sig fast som den suverænt mest populære varebil – både i Danmark og på resten af kloden. Det nye line-up af globale Transit-modeller har tilsyneladende ramt plet hos alverdens virksomheder. One Ford, som strategien hedder, er i den grad blevet en – verdensomspændende – succes.

I hvert fald kan Ford konstatere, at Transit med et verdensomspændende salg på næsten 400.000 enheder i 2015 har indtaget en global førsteplads i varebilssegmentet.

Hver femte er en Transit

Og salget fortsætter med at vokse. Ved udgangen af oktober 2016 havde Ford i Danmark solgt 6.059 nye varebiler siden starten af året. Det svarer til, at hver femte ny- indregistrerede varebil kommer fra Ford.

Dermed kan Ford notere en fremgang på 21,9 procent i forhold til samme periode sidste år og en næsten ubrudt førerposition gennem mere end to år.

Bankrøverbilen

Ford Transit har en 50 år lang tradition i Europa og har været den bedst sælgende varebil i Storbritannien siden 1984, hvor den i ’70’erne blev kendt som ‘bankrøverbilen’, fordi den både på film og i virkeligheden medvirkede i stort set samtlige bankrøverier, der blev begået.

 

Det blev den, fordi den var både hurtig og velkørende, så den hurtigt kunne komme væk med både røvere og udbytte. Havde de haft en Transit anno 2016, var de måske kommet helt væk.

Førende for første gang

I løbet af de sidste godt to år er Fords markedsandel for varebiler vokset i hele Europa – fra 10,8 procent til 12,9 procent.

Dermed er Ford for første gang i 18 år blevet det førende varebilsmærke i Europa. Og det skyldes ikke mindst den nye og udvidede Transit-familie.

Custom regerer

Især Transit Custom har tegnet sig for en markant fremgang. Her er salget steget med 23 procent i de første tre kvartaler af 2016 sammenlignet med samme periode sidste år. Salget af den store Transit er i samme periode steget med 17 procent.

Således er der i år solgt knap 155.000 af de to største Transit’er i Europa.

Et sted på kloden

Det hele begyndte for mere end 50 år siden, da den allerførste Transit trillede af produktionsbåndet på Fords fabrik i Langley i England. Siden da er der produceret mere end otte millioner Transit varebiler i takt med, at familien er vokset fra en enkelt model til en hel familie af varebiler.

Ifølge Fords egne produktions- og salgstal bliver der i gennemsnit solgt en ny Transit hvert tredje minut et eller andet sted på jorden.

Global giver pote

Alle Fords varebiler hedder Transit; Transit, Transit Custom, Transit Connect og Transit Courier – dækker alle tænkelige transportbhov, kloden rundt. Og det er en væsentlig forklaring på succesen.

Men den vigtigste årsag er nok, at Transit er udviklet som en global varebil, der nemt kan tilpasses lokale behov og markeder.

EcoBlue

I Danmark er det især den store Transit og Transit Custom, der er populære. Begge modeller er udstyret med Fords EcoBlue diesel-teknologi med nye materialer og den allernyeste teknologi inden for turboladning, direkte indsprøjtning, forbrænding, motorarkitektur og lavfriktion.

Det betyder ikke blot bedre ydelse med et lavere forbrug, men er også en væsentlig årsag til, at motoren møder de nye, strengere udledningskrav i Euro6-standarden.

Mere rå

2.0 TDCi-motoren, som med tiden vil finde vej til andre Ford-modeller, gør sig især bemærket ved at levere rå kraft væsentlig hurtigere end forgængeren. Motoren findes i en 105-, 130 og 170-hestes version.

Fælles for de tre er et markant bedre bundtræk, med 20 procent mere moment til rådighed allerede ved 1.250 omdrejninger, hvilket giver en kvikkere og mere dynamisk køreoplevelse i hverdagen.

Og forbruget

Der er også pæne brændstofbesparelser at hente. Med automatisk start-stop præsterer Ford Transit med den mest økonomiske motorvariant 14,9 km/l og 173 gram CO2/km ved almindelig blandet kørsel, hvilket er cirka 10 procent bedre end den tidligere TDCi-motor.

De tilsvarende tal for den mindre Ford Transit Custom er henholdsvis 16,4 km/l og 157 gram CO2/km, hvilket er op til 13 procent bedre end den udgående model.

Ny gearkasse

Fra foråret 2017 kommer der en helt nyudviklet seks-trins automatgearkasse, SelectShift, som letter kørslen i en travl hverdag.

Inde i kabinen får nye Transit-ejere glæde af en touchskærm og Fords stemmestyrede infotainment-system, SYNC 3, som alene ved brug af stemmekommandoer kan styre alt fra musik over mobiltelefoni til navigation. Opgraderingen fra SYNC II til SYNC 3 gør systemet markant hurtigere og – måske endnu vigtigere – taler og forstår SYNC 3 dansk.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *