• Sidevindssystemet skulle gerne hjælpe chauffører mod at blive unødigt trætte.

  • Ford Transit får utrolige mængder saft og kraft fra den nye 2.0 TDCI

Ford Transit i stormvejr

Ford Transit og Transit Custom får nu elektrisk stabilitetsprogram, der modvirker kraftig sidevind

Vi kender alle fornemmelsen af at køre mellem pylonerne på Storebæltsbroen en blæsende dag. Pludselig er der ingen vind, og så er der igen masser af vind. I en stor varebil som Ford Transit, er der meget overflade, som vinden kan ruske i, og som chauffør bliver det trættende bag rattet.

Ford Transit 2.0 TDCi – klimavenlig og fordrukken

Derfor har Ford nu introduceret et system, der kan hjælpe mod sidevind. De har døbt det ‘Side Wind Stabilization’, og det bliver standardudstyr på alle Ford Transit og Ford Transit Custom-modeller med den nye EcoDiesel motor.

Ford-udviklet

Ford er ikke det første mærke til at introducere et system, der kan kompensere for kraftig vind. Mercedes var allerede ude med et lignende system, da de introducerede den faceliftede Sprinter i 2014.

Flere Sprinter får Crosswind-system

Ford selv lover, at de ikke har været ude i industrispionage. I hvert fald skulle systemet været udviklet af Ford egne ingeniører. Systemet fungerer ved at sensorer, der også bruges i bilens ESP-system, måler bilens position over hundrede gange i sekundet. Hvis der registreres et kraftigt vindstød, kan systemet på under 200 millisekunder bremse højre eller venstre hjulpar let, for at modvirke et retningsskifte. Systemet virker dog først, når bilen kører over 80 km/t.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *