Ford sidder tungt på varebilsalget

Transit dominerer som den mest populære enkeltmodel

Der er mange modeller at vælge iblandt, men én modelserie trækker fra alle de øvrige i feltet, og det er Ford Transit. Den dominerede suverænt salget af nye varebiler i januar med ikek færre end 292 enheder mod den næstmest solgte i det store klassement – VW Transporter.
Ialt blev der i januar solgt 1.589 store varebiler, heraf de 1.562 med dieselmotor. Den næstmest foretrukne nye varebil var som anført VW Transporter med 105 enheder efterfulgt af Opel Vivaro med 93 enheder.
Denne trio blev fulgt til dørs af Fiat Duacto med 70 enheder ogRenault Trafic med 66 enheder samt VW Touran med 59 enheder.

429 små varebiler

I klassementet for varebiler op til 2000 kilo var Volkswagen til gengæld dominerende med VW Polo som den mest populære med 91 solgte biler foran VW Golf med 31 biler og Mercedes-Benz A-klasse med 31 enheder.
De følgende tre mest solgte modeller var Ford C-Max og Toyota Yaris hver med 28 solgte biler samt Renaults nye Clio med 25 solgte enheder.
Ialt blev der solgt 521 må varebiler, heraf 420 med dieselmotor, så uanset om det drejer sig om en stor elle rlille varebil, er dieseldrevne modeller fortsat de mest foretrukne.

16.262 nye personbiler

Salget af nye farebiler står i kontrast til salget af nye personbiler, som De Danske Bilimportører i januar gjorde op til 16.262 enheder svarende til en fremgang på 10,2 pct. i forhold til januar 2013.
Ikke desto mindre gik januar-salget af nye varebiler 21,2 pct. frem i forhold til samme måned i fjor.
Om der kan sælges ligeså mange biler i årets øvrige måneder er spørgsmålet, når man har sidste års flade salgskurve i erindring. Først mod slutningen af året begyndte salget af nye varebiler at vise en positiv udvikling.
Hos billimportørernes sammenslutning er der ingen forventning om en tilsvarende vækstrate for resten af indeværende år, men salget i januar antyder i det mindste en stigende investeringslyst, så det samlede varebiulsalg ved årets udgang måske vil yderligere fremgang i forhold til 2013.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *