• Ford S-Max er den første, som tilbydes med det nye Intelligent Speed Limiter-system.

  • Det semi-autonome system registrerer, når bilen færdes i et område med fartbegrænsning og regulerer automatisk bilens fart i forhold dertil.

  • Fartbegrænsning forude - Intelligent Speed Limiter regulerer automatisk farten til den tilladte maksimalhastighed.

Ford S-Max med automatisk fartkontrol

Nyt system kombinerer eksisterende systemer til en semi-autonom fartpilot

Nogen overraskelse bør det ikke være, for det måtte jo komme. Systemet der automatisk får bilen til at køre i overensstemmelse med den hastighedsbegrænsning, der skiltes med, og det er Ford, som er først på gaden med et sådant system.
Intelligent Speed Limiter kaldes det avancerede system, der rækker længere end de hidtil kendte cruise pilot-systemer med mulighed for manuel maksimering af bilers topfart.
Ny teknologi til genkendelse af afmærkning på kørebanen og af trafikskilte har i nogen tid været kendt og i et vist omfang anvendt i serieproducerede biler, og så var det jo kun et spørgsmål om tid, før det ville munde ud i en automatisk Speed Limiter.

Øget sikkerhed

Bilen, der som den første lanceres med den automatiske fartbegrænser, er den nye SUV-model Ford S-Max, der med Speed Limiters automatik forhindrer overskridelser af lokalt afmærkede fartgrænser og derved sparer bilisten for fartbøder og klip i kørekortet.
Færdselspolitiets årlige statistikker viser med al ønskelig tydelighed, at bilister i vid udstrækning kører for stærkt, uanset om der skiltes med fartgrænser eller ej.
Andre bilister er yderst omhyggelige med at holde bilen på den rette side af en given fartgrænse, og i stedet for at lade sig distrahere af speedometernålens aktuelle position, vil Speed Limiter give bilisten mulighed for at fokusere al sin opmærksomhed på trafikken.

Fra 30 til 200 km/t

Systemer som Adjustable Speed Limiter og Traffic Sign Recognition findes allerede nu til modeller som Focus, Mondeo og Kuga, men S-Max bliver den første model med kombinationen af de to systemer til Intelligent Speed Limiter.
Speed Limiter opererer i fartområdet fra 30 til 200 km/t og regulerer hastigheden via brændstoftilførslen og motorens styreboks frem for ved at aktivere bilens bremsesystem.

Kommunikation med GPS

Overskrider bilen fartgrænsen ved kørsel ned ad bakke, advares bilisten via et alarmsignal, men samtidigt bidrager Speed Limiter til at optimere kørslen, idet den kan kommunikere med bilens GPS-system således, at den regulerer topfarten, så denne afpasses i forhold til de strækninger, der forekommer mellem områder med fartbegrænsning.
Dermed er bilisten ikke reduceret til at være en slumrende passager eftersom et kontant tråd på speederen vil overtrumfe Speed Limiters automatik.
Kombineret med systemer såsom Pre-Collision Assist og Pedestrian Detection byder Intelligent Speed Limiter på en semi-autonom teknologi til benefice for fremtidens Ford-ejere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *