• Ford udsender nu disse klistermærker til alle deres erhvervscentre i et forsøg på at skræmme tyvene væk

  • Vi ser flere og flere af denne type indbrud, siger salgschef i erhvervsafdelingen hos Ford i Roskilde

  • Det er disse låseknapper, der bliver fjernet for at hindre nem adgang til varerummet for tyveknægte

  • Tyvene vil gerne have arbejdsro, og siden Jan Lund klistrede denne mærkat i sideruden for tre uger siden, har der ikke været ubudne gæster

Ford optrapper kampen mod indbrud

Ford har nu fremstillet en mærkat, der skal gøre indbrudstyve opmærksomme på, at der er foretaget tyverihæmmende ændringer på den varebil, de står og kigger på

Fords erhvervscentre har længe været opmærksomme på problemet med det tiltagende antal indbrud i varebiler. Derfor tilbyder de kunderne at få blændet låseknapperne i kabinen på samme måde, som murermester Jan Lund, der har haft seks indbrud i sin varebil på et halvt år, fik det.

Samtidigt har de efter Altomvarebiler.dk har stillet spørgsmål om problemet fået fremstillet en mærkat, som i denne uge bliver sendt ud til samtlige Fords erhvervscentre. Mærkaten forestiller en gul advarselstrekant med teksten ‘No Access to Cargo’ og monteres i alle Transit’er, der har fået blændet låsekontakterne i kabinen.

 Tre uger uden indbrud

Jan Lund er fortrøstningsfuld efter, at han selv har sat en mærkat fra et alarmselskab i sine ruder. Siden han gjorde det, har han ikke haft indbrud i tre uger.

Og den mærkat har nu dannet inspiration for Ford i Danmark til at få lavet deres egen mærkat. Samtidigt har de gjort Fords hovedkontor opmærksom på problemet, så man kan indtænke løsninger i fremtidige modeller.

Stor andel af kriminaliteten

– Hos Ford har vi stort fokus på kundefeedback. Den feedback vi modtager fra varebilsbrugerne bruges i videst muligt omfang i udviklingen af de nye modeller for på den måde at gøre Fords varebilsmodeller endnu bedre. Om det her problem med låsen bliver løst med den næste model, kan jeg ikke love, men jeg kan love at vi tager det alvorligt og rigtig gerne vil finde en god løsning på den udfordring som varebilsbrugerne står overfor, siger pressechef i Ford Motor, Lene Dahlquist.

Men hun kan godt sige noget om, at man som Danmarks mest solgte varebilsmærke selvfølgelig også sidder med en meget stor andel af denne type kriminalitet.
– Det er en del af brugeroplevelsen at være tryg ved sin Ford Transit, så selvfølgelig gør vi alt, hvad vi kan for at sikre vores varebiler mod indbrud.

En byge af indbrud

Politiets statistikker fortæller om en voldsom stigning i antallet af indbrud i varebiler i løbet af det seneste år, og det er noget, man mærker på værkstederne rundt om i landet. Hos Ford i Roskilde fortæller salgschef i Transit Erhvervscenter, Martin Wagner:

– Vi har selvfølgelig bemærket stigningen i disse indbrud. Det er som en byge, der er kommet over os. Og det er ikke kun Ford, vil jeg godt tilføje. Vi hører jo om tilsvarende problemer fra vore kollegaer hos de andre mærker, siger han.

De ved, hvad de gør

Og ligesom sine kollegaer er han helt overbevist om, at der står organiserede bander bag indbrudene. Det er ikke bare tilfældige tyveknægte, der lige kommer forbi og ser en varebil.

– Der er ingen tvivl om, at det er professionelle. De ved lige, hvad de gør, og de kommer igen og igen. Det er jo derfor, vi tilbyder vores kunder at blænde kontakterne.

Præventiv virkning

Han glæder sig meget til at kunne supplere den gratis service med at blænde låseknapper med de nye mærkater, der skal synliggøre indgrebet.

– Den præventive virkning er jo god, så jeg er sikker på, at det vil få en virkning, når vi sætter den gule mærkat i. Tyven skal vide, at der er gjort noget for at holde ham ude af bilen.

167 procent flere indbrud

I Midt- og Vestsjællands politi har man konstateret en stigning fra 267 indbrud i last- og varebiler i de første 8 måneder af 2016 til 713 i samme periode i år. Det svarer til en stigning på 167 procent.

– Jeg har ikke det samlede tal for vores eget værksted, men jeg tror, at tæt på halvdelen af de varebiler, vi leverer, får blændet kontakterne. Og det kommer slet ikke bag på mig, at det er steget så meget, som det er. Det er jo også det, vi oplever her, siger salgschefen.

Læs i morgen om politiets arbejde med at bekæmpe de mange indbrud i varebiler

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *