• Efter en sløv start rykkede maj fra april med en stigning på 19 procent

Forårskåde varebiler

Salget af varebiler har været pænt stigende gennem de seneste år, men i årets første måneder gik gassen af ballonen. Maj måned viste lidt mere entusiasme med 3.268 slutsedler på varebiler. Det er en anelse flere end i maj sidste år og knap 19 procent over april måneds 2.747. Samlet set viser årets første fem måneder med 14.869 solgte varebiler en lille nedgang på knap tre procent under samme periode sidste år.
– Der har gennem snart lang tid været en høj efterspørgsel fra erhvervslivet på varebiler, og interessen for at anskaffe ny varebil har været forankret i et højt aktivitetsniveau samt et behov for løbende at udskifte bilparken til det mest moderne og effektive. Vi har en forventning om, at efterspørgslen fortsat vil holde sig på det nuværende niveau – et niveau som er rimeligt højt, siger Gunni Mikkelsen, der er direktør i De Danske Bilimportører.

Der er ikke nogen væsentlige udsving mellem de forskellige varebilssegmenter. I klassen op til 2.500 kg totalvægt blev salget på 1.060. I vægtklassen 2501 – 3490 kg totalvægt blev der i maj solgt 1.581 enheder, mens der i vægtklassen på 3.500 kg blev solgt 627.
Andelen af varebiler på leasingkontrakter er steget fra 66 procent i 2015 til 73 procent i dag, og der er naturligvis udelukkende tale om erhvervsleasing.
Langt hovedparten af varebilerne er dieselbiler. Således er 3.022 ud af maj måneds 3.268 solgte varebiler med dieselmotorer. Endvidere blev der solgt 219 benzinbiler, 25 gasbiler og to elektriske.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *