• Fronten er ny på Ford Escape, det amerikanske svar på Kuga.

  • Som den europæiske Kuga, kan bagsmækken på Escape også åbnes via fagter.

Flygt med Ford

Den nye Ford Kuga's amerikanske bror er netop blevet præsenteret under navnet Escape

I USA er Ford Kuga bedre kendt som Ford Escape, og mærket med det blå oval har netop præsenteret et grundigt facelift på Los Angeles Autoshow. Den nye udgave har en mere markant front med skarpe forlygter og Ford-koncernens nye trapez-formede grill. Bagenden ligner sig selv, men har fået LED-lygter.

Ford Kuga med forbedret ydelse

Interiøret har også fået en lettere opfriskning med et nyt rat og en midterkonsol, som er mindre rodet med færre knapper. Kaffedrikkere vil sætte pris på, at Escape også får to nye kopholdere i midterkonsollen, fordi Ford har droppet den mekaniske håndbremse til fordel for en elektronisk.

Smart på afstand

Modellen får også Ford’s SYNC 3, som er et avanceret multimedie-system. Til det kan man få en SYNC Connect App, som gør det muligt at låse/låse døre op, starte bilen og tjekke brændstofniveauet – alt sammen direkte fra telefonen. Modellen får selvfølgelig også alle de moderne sikkerhedssystemer som adaptiv fartpilot, automatisk fjernlys og automatisk nødbremse-system.

Ford SUV’er sig fast med nye modeller

Escape er faktisk baseret på den europæiske Kuga, og det afspejler motorvalget. Amerikanerne kan dog stadig ikke vælge diesel, og det er en skam, for Kuga fik ellers sidste år en ny 2-liters dieselmotor med 180 hk. I stedet må de nøjes med små, efter amerikansk standard, turbobenzinmotorer. Den mindste er den 1,5-liters Ecoboost-motor med 180 hk og 250 Nm. Den anden er en 2-liters udgave med 245 hk og 374 Nm. Er man til den traditionelle side, kan man også få en lad 2,5-liters motor med 170 hk.

Herhjemme starter den ikke-faceliftede Kuga Van ved 206.500 kr. med moms for en 1,5-liters Ecoboost.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *