Vil stoppe flugtbilister med fjernbetjening

Europæisk samarbejde om udvikling af avancerede teknologier til politiet

Kan du forestille dig en fremtid, hvor politiet kan nøjes med et opkald til vagtcentralen og anmode om et fjernbetjent stop af en bestemt bil?
Angiveligt arbejder en fælleseuropæisk politienhed i al hemmelighed på at få udviklet et avanceret system til  fjernbetjent standsning af flugtbiler.

Klar fra 2020

Den fjernbetjente stop-funktion forventes færdigudviklet til indbygning i nye bilers styresystem allerede fra 2020, og vil angiveligt kunne spare europæiske politipatruljer for risikobetonede eftersættelser og dermed mindske behovet for anvendelse af metoder som sømmåtter eller direkte påkørsler for at stoppe livsfarlige flugtbilister.
Med et enkelt vil politiets vagtcentral automatisk kunne slukke for motoren i en flugtbil og dermed både lette politiets arbejde og mindske risikoen for at uskyldige inddrages og kommer til skade.

Flere systemer

Det er det såkaldte European Network of Law Enforcement Technology Services (ENLETS), som står bag arbejdet med den nye teknologi, der indgår i et 6-årigt udviklingsprogram, som også omfatter udvikling af systemer til overvågning og automatisk nummerpladegenkendelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *