• Suzuki VItara får en ny potent turbo-benzinmotor, og sammen med den følger også et nyt højere udstyrniveau. MEN der er desværre ikke nogen Van-udgave.

Flere kræfter til Suzuki Vitara

Suzuki Vitara får turbo-kræfter og en lavere pris – men der er stadig ikke nogen van-udgave

Det er ikke længe siden, Suzuki Danmark måtte stoppe salget af Vitara Van på grund af politik mellem den danske importør og moderselskabet. Det er en skam, for den lille varebil var meget vellykket, og specielt ville den blive interessant nu, for fra årsskiftet introducerer Suzuki en ny, stærk turbobenzin-motor.

Suzuki dropper varebilerne

Den nye motor har Suzuki døbt Boosterjet. Motoren er på 1,4 liter, og sammen med turboteknikken yder den 140 hk og har et drejningsmomentet på 220 Nm mellem 1.500 til 4.000 o/min, så der er masser af bøffer til at trække en trailer. Den nye motor er opgivet til at have et forbrug på 19,2 km/l ved blandet kørsel, hvilket udløser en halvårlig ejerafgift på kun 600 kroner. Det lave forbrug opnås via den relativt lille motorvolumen sammen med en række initiativer, der sparer vægt i motoren, styrer forbrændingen bedre eller nedsætter friktionen på de bevægelige dele.

Mere lir

Udover den nye motor er Vitara modellen med Boosterjet også udstyret med en modificeret undervogn med bl.a. nye dæmpere, ligesom styringen er blevet optimeret. Vitara med Boosterjet-motor bliver den nye topmodel i modelprogrammet, og får tilnavnet S, som blandt andet inkluderer en ny 5-slidset kølergrill, satinfarvede sidespejle, sortlakerede 17-tommers fælge og en rød markering rundt om LED-nærlygterne til at differentiere modellen fra de andre Vitara-modeller.

Suzuki Vitara hitter igen

Indvendigt fortsætter liret med læderbetrukne sæder med røde syninger og ruskindsstof på siddefladerne. Der er også et nyt sportslæderrat og gearstangen, hvor lædermanchetten er med matchende røde syninger. Instrumentbordet er forsynet med et nyt panel, og der er røde ringe om ventilationsdyser og instrumentgruppen. Dertil kommer sportspedaler i aluminium.

Takket være regeringens nye afgiftssænkning koster den nye Boosterjet fra 284.990 kroner på hvide plader.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *