• 60'er-nostalgi for fuld udblæsning. En T2 med dobbeltkabine og lad

  • Staffagen er ikke original. Den er skabt af CC-Cars

  • Hækmotoren er vandkølet, hvilket gav modellen tilnavnet 'avnblæseren'

  • Mandskabsvogn anno 1968

Firma-nostalgi til salg

En VW T2 pickup med dobbeltkabine er ikke hverdagskost. For en kvart mille kan den blive din

Øjenbrynene fløj helt om i nakken, da vi spottede denne perle hos veteranbil-specialisten CC-Cars i Ans. En 50 år gammel VW T2 med lad og bagsæder.

Den har levet det meste af sit liv i udlandet, men nu står den til salg hos CC-Cars, der købte den for cirka en måned siden af en dansker.

Er patineret, men holdt vedlige

Sælger Tommy Schacksen fortæller, at bilen oprindeligt blev importeret til USA. Efter nogle år i staterne blev den importeret til England, og efter endnu nogle år blev den så importeret til Danmark.

– Alt på den er meget originalt, men årene har selvfølgelig givet den noget patina. Den er løbende blevet renoveret, og så har vi frisket den op med noget motorsports-inspireret staffage. Vi tænker, at den kunne være interessant for nogen i en sådan forbindelse, fortæller Tommy Schacksen.

Kun få kilometer, men tag det med et gran salt

Bilen er opgivet til at have kørt 127.000 km, og det er jo ikke meget på et halvt århundrede. Tommy Schacksen siger da også, at dette skal tages med et gran salt.

– Vi har ingen dokumentation for kilometerantallet. Med biler i denne aldersklasse kan der jo været sket mange forskellige ting, påpeger han.

Sorte veteranplader som tilkøb

Men hvad skal sådan en gammel dame så koste? spørger vi Tommy Schacksen, og svaret er 250.000 kroner. Egentlig ikke så overraskende, når man tjekker markedspriserne for disse kult-modeller.

For ekstra 2500 kroner kan man få et sæt veteran-nummerplader i sort emalje. Indregistreres den som veteranbil, gælder reglerne om lejlighedsvis kørsel.

På hvide nummerplader (til ca. den halve takst) kan bilen bruges som en almindelig personvogn.

Luftkølet mekanik med 48 HK

T2 blev produceret fra 1967 til 1979. 2-tallet hentyder til anden generation. Lige som den første generation har en T2 af denne årgang en 4-cylindret, hækmonteret, luftkølet boxermotor, og den trækker på baghjulene.

Den første pickupmodel blev introduceret i generation T1 i 1951, og i 1956 dukkede den op med dobbeltkabine. Kræfter var der ikke mange af til at slæbe mandskabet. Den første motor var på 1,1 liter og ydede 24 HK.

Gennem årene blev der skruet op for volumen og effekt. Først til 1,5 liter og 34 HK, så til 1,6 liter og 48 HK. I CC-Cars T2’er ligger en 1,6’er, der er opgivet til at yde 92 HK.

Sælger 300 veteranbiler om året

CC-Cars begyndte for 15 år siden med speciale inden for import af Fiat 500. I dag har firmaet afdelinger i Ans og i Odense, og salget har gennem årene bredt sig til alle mærker og modeller af veteranbiler.

Fra bilhuset i Ans sælges der cirka 300 veteranbiler om året.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *