• Fiat Fiorino har fået et næsten usynligt facelift.

  • En del af faceliftet er en fem tommer skærm - og ny gearknop.

Fiats mindste får nyt fjæs

Et mikroskopisk facelift og nye Euro 6 motorer er på vej til Fiats mindste, Fiorino

Fiat gør en dyd ud af ordsproget ‘lidt har også ret’ med deres facelift af mikro-varebilen Fiorino. Det er nemlig næsten umuligt at se nogle visuelle forandringer udenpå. Men det er heller ikke det vigtigste, for under motorhjelmen er alle motorer nu Euro 6 kompatible, og det betyder, at de blandt andet udleder færre NOx-partikler.

Fiat Fiorino Professional i nye motorvarianter

Motorprogrammet ligner dog sig selv, så man kan fortsat vælge mellem to effekttrim på den 1,3-liters Multijet diesel. Der er enten 80 eller 95 hk, og den særligt brændstofbesparende Ecojet-udgave får nu start/stop, en ‘smart’ generator, og en variabel oliepumpe. Resultatet er et forbrug på 26,3 km/l og et CO2-udslip på 100 gr. pr. km. Der findes også en benzinmotor på 1,4 liter med 77 hk.

Usynligt

Fiat Fiorino blev introduceret i 2007, og siden da har den fået lov at køre stortset uændret. Man skulle tro, at efter ni års tjeneste havde den lille varebil fortjent lidt mere, men selve faceliftet er næsten usynligt og består i let ændrede forlygter og en ændret kofanger. Indvendigt har Fiat-ingeniørerne klaret faceliftet på en formiddag, for det er kun blevet til et nyt rat, en anden gearknop, ændrede visere, og så en fem tommer skærm, der har indbygget bluetooth, DAB-radio og plads til navigation.

Fiat 500X – den seje stedbror

Fiat begynder at tage bestillinger i løbet af foråret, men først senere vil de nye priser blive offentliggjort.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *