• Den lille, charmerende Fiat Fiorino får en ny sparsommelig motor.

Fiats mindste bliver mere økonomisk

Fiat Fiorino får ny Euro 6-motor, som klarer 26,3 km/l

Fiats mindste dedikerede varebil, den charmerende Fiorino, har fået en opdateret 1,3-liters dieselmotor, der nu lever op til Euro 6-kravene. Og det er godt nyt, for den lille motor har fået fem hk ekstra, så den nu yder 80 hk. Men endnu vigtigere så kører Euro 6-motoren nu 1,9 km længere på hver liter diesel – hvis man skal tro de officielle testresultater.

Det betyder, at Fiorino indtager en delt førsteplads for den mest økonomiske minivarebile. Det lave forbrug afspejles også i en lav årlig ejerafgift på blot 2.080 kr.

Fiat Fullback pickup

Fiat Fiorino er ikke ret stor, og det passer perfekt til forvirrende og fortravlede storbyer, som Rom. Den måler kun 386 cm, så den kan klemmes ind næsten overalt, når varerne skal frem inden for bymurerne. Til trods for det kompakte ydre er Fiat Fiorino ganske rummelig indvendigt med et regulært og let tilgængeligt varerum på 2,8 m3, og den må laste op til 610 kg.

Mere udstyr

Det er dog ikke kun motoren, som er værd at fremhæve. Den nye specialversion “Professional” er spækket med udstyr. Udvendigt omfatter det blandt andet el-sidespejle med varme og skydedør i højre side. Indvendigt kommer Fiorino Professionel med fartpilot, højdejusterbart førersæde med armlæn, fire airbags, læderrat, Bluetooth, cd/radio samt ratbetjening af radioen. Professional starter fra 94.899 kr. uden moms.

Fiat Ducato til de store eventyr

Fiorino er faktisk en model med en lang historie. Først udgave blev introduceret helt tilbage i 1977, som en varebilsudgave af Fiat 127. Den var unik, fordi man bag fordørerne havde placeret en ‘boks’, som blev til varerummet. Et design som er simpelt, og som flere konkurrenter siden kopierede . Den nye model blev lanceret i 2008 og er baseret på Grande Punto-platformen. Både Citroën Nemo og Peugeot Bipper er baseret på Fiorino.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *