• Renault og Opel mistede søster Nissan, men får nu en Fiat i familien

Scudo bliver til Fiat Talento

Fiat har også denne gang været i Frankrig for at købe deres 'nye' mellemste varebil. Den hedder Fiat Talento

Timing er alt. Det ved Fiat godt, selv om timingen for introduktionen af den nye Scudo nok er lige så meget held.

Det vender vi tilbage til. Første skal vi lige vende det nye navn. Scudo kommer til at hedde Talento efter den gamle, romerske møntenhed. På dansk, talenter. Og det passer jo fint med Doblo – dubloner – og Ducato – dukater.

Så få talenter som muligt

Fiat øffer en sang af om værdier i en varebil, og det passer da alt sammen meget fint. Det handler jo om, hvor få talenter, man skal smide for at have bilen kørende i hele dens levetid, mens den kører så mange dubloner og dukater hjem til firmaet.

Fiat har købt Talento hos Renault, så den bliver identisk med Renault Trafic og Opel Vivaro. Og det gælder også på motorsiden, hvor Fiat ellers har haft det med at lægge egne dieselmotorer i de varebiler, de har købt hos PSA.

Forlader tre søskende

Det betyder, at der ligger et udvalg af 1,6-liters dieselmotorer med ydelser fra 90-145 hk i fire varianter. To med turbo og to med biturbo.

Det stiller Fiat Talento en anelse bedre end Peugeot Expert, Citroên Jumpy og Toyota Proace, som Scudo delte identitet med.

Bedre stillet

Og så er vi tilbage ved timingen. Nyheden om den nye Fiat kommer netop nu, hvor PSA præsenterer efterfølgerne til Jumpy og Expert. Faktisk skriver jeg disse ord i Københavns Lufthavn, mens jeg venter på flyet til Paris, hvor PSA Peugeot og Citroên i morgen onsdag afslører varebilsudgaverne. Busversionerne på hvide plader er jo for længst afsløret.

Men den del af timingen, som Fiat nok ikke helt har haft den store indflydelse på, er Euro6-motorerne. For Talento kommer på gaden med de nye Euro6-motorer, som Renault lægger bag hjelmen på bilerne.

I Danmark til juni

Ud over det er det småt med oplysninger om den nye Fiat Talento ud over, at den introduceres i Danmark til juni.

Vi vender tilbage med nyt om de danske detaljer og priser senere på ugen, når vi får mere nyt fra den danske Fiat-importør. Første nyt om Citroên Jumpy og Peugeot Expert kan du læse om her på altomvarebiler.dk torsdag morgen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *