Fem millioner varebiler fra støvleskaftet

Fiat Professionals fabrik i Val Di Sangro, der bygger varebiler til Fiat Professional og samarbejdet med franske PSA, rundede i sidste uge fem millioner varebiler

Lige midt på det italienske støvleskaft ligger Europas største varebilfabrik Sevel Sud.

Den kunne i sidste uge fejre, at der er fem millioner varebiler.

Jubilæumsbilen er en 130-hestes Fiat Ducato, og den er Sevels Suds flittigste kunde. Over 2,6 millioner Ducato er der bygget i modellens fem generation, som blev født med fabrikken i 1981.

Fra starten blev der bygget 350 biler om dagen på Sevel Sud, men samlebåndet har i de mellemliggende år fået skruet lidt op for hastigheden, så der i dag ruller 1000 nye varebiler ud ad porten hver eneste dag.

Sevel siden 1978

Siden 1981 har fabrikken bygget varebiler for Fiat Professional og PSA Peugeot Citroën, der indgik aftalen om at bygge biler sammen helt tilbage i 1978.

Aftalen hedder Sevel, som er en forkortelse af Société Européenne de Véhicules Légers.

Renault Trafic står ikke tilbage for nogen

Årets Varebil 2015 er en ommer

Sevel Sud producerer de tre varebiler Fiat Ducato, Citroën Jumper og Peugeot Boxer, som siden 1993 har været én og samme model.

Det var de iøvrigt også før, men fra 1981-1993 hed de Peugeot J5 henholdsvis Citroën C25.

I den franske by Valenciennes ligger den nyere Sevel Nord, som siden 1993 har bygget koalitionens mindre varebiler og MPV’er, men også i Argentina og Uruguay har de fabrikker.

 

Sevel Sud i tal:

Der er i dag beskæftiget 6070 ansatte på fabrikken i Val Din Sangro i det mellemste Italien. Arealet dækker 120 hektar, hvoraf 20 hektar er bebygget.

Sevel er udstyret til at klare samtlige produktionsfaser fra pladeproduktion, malerværksted til samling.

Pladeværkstedet bygger 300 forskellige karosserityper.

Malerværkstedet maler i 208 farver, og i modsætning til personbiler bliver varebiler malet både udvendigt og indvendigt, fordi overfladen i varebilernes varerum er synlige. Det betyder, at der skal dækkes op mod 65 kvadratmeter i hver varebil, svarende til ti kilo lak og 137 meter fugemasse.

Samlebåndet kan præstere næsten 10.000 forskellige model- og udstyrsvarianter.

Hver dag ankommer 350 lastbiler til Sevel Sud med materialer til produktionen af de 1000 biler, der hver dag bygges på fabrikken. 200 autotransportere og fire godstog med færdige varebiler kører hver dag den modsatte vej ud ad porten.

Samlet produktion: Fem millioner varebiler, som også omfatter bus-versioner samt chassiser til blandt andet autocampere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *