• Salget af nye varebiler er steget i EU efter en april med markante fald

EU’s varebilsalg retter sig

Efter en dårlig april måned melder alle europæiske lande undtagen England om stigende varebilsalg

I årets første fem måneder er EU’s varebilsalg steget med fem procent i forhold til samme periode sidste år. En god maj måned har været med til at trække salget af varebiler og små busser i EU opad efter en april med lav aktivitet.

Det meddeler ACEA, der er en sammenslutning af europæiske bilimportører. ACEA’s salgsstatistik er en opgørelse over solgte “Light Commercial Vehicles” (LCV’er), hvilket udgør alle varebiler og busser op til 3,5 tons totalvægt.

England undtaget

Alle de store EU-markeder melder om solide stigninger i salget – undtagen England. Her faldt salget med 5,3 procent i maj og med 5 procent i årets første 5 måneder.

Således blev der solgt 821.534 nye LCV’er i EU i årets første 5 måneder. Spanien er rekordholder med en stigning på 18,2 procent i forhold til samme periode sidste år.

Fald i Danmark

Herefter følger Frankrig med 7,6 procent, Tyskland med 5,2 procent og Italien med 5,1 procent. Danmark tegner et skidt billede i denne sammenhæng med et fald på 2,9 procent.

Af de store markeder er det England, der er bundskraberen. I følge internetmagasinet autoexpress.co.uk kan usikkerheden op til parlamentsvalget den 8. juni have haft indflydelse på salget.

En pæn maj måned

Ser man på tallene for maj og sammenligner disse med maj 2016, ser billedet endnu bedre ud. Stigningen i hele EU udgør 8,4 procent med Spanien,  Tyskland, Italien og  Frankrig som store markeder med væsentlige stigninger fra 7,6 til 21,1 procent.

Ser man på hele markedet for kommercielle køretøjer i EU, er der stigninger i alle segmenter. Dvs varebiler, busser og lastbiler i alle vægtklasser.

Stigning i hele sektoren

Hele sektoren for kommercielle køretøjer steg med 4,6 procent i årets første fem måneder. Det svarer til én million nye køretøjer i EU.

Stigningen gælder alle de store markeder, men igen med England som eneste undtagelse. Her faldt salget dog mere moderat med 2,9 procent.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *