• Forureningen fra dieselbiler er nu så slem, at de må forbydes allerede fra 2025. Det mener i hvert fald borgmestrene i Paris, Athen, Madrid og Mexico City

Europæiske hovedstæder forbyder diesel

Nu er det vedtaget – dieselbiler bliver forbudt i Paris, Madrid, Athen og Mexico City fra 2025

Hvis du vil på ferie i Paris, Madrid, Athen eller Mexico City i fremtiden, så kan du godt begynde at snøre vandreskoene. De fire byers borgmestre har på C40 Mayors Summit, som netop har været afholdt i Mexico City, besluttet, at dieselbiler, som ikke lever op til de nyeste miljø-normer, skal forbydes i byerne fra 2025.

EU har vidst det hele tiden

WHO anslår, at tre millioner mennesker dør hvert år på verdensplan som følger af luftforurening. I stedet skal dieselbilerne erstattes af el- og hybridbiler, samt offentlig transport. Anne Hidalgo er borgmester i Paris, og hun er ikke bange for at tale med store ord.

– Vi er her i dag for at sige, at vi ikke længere vil tolerere luftforurening og de sundhedsmæssige problemer og dødsfald den forårsager – især for vores mest udsatte borgere. Store problemer som luftforurening kræver store skridt, og vi opfordrer bil- og busproducenter til at slutte sig til os.

Byernes by

Netop Paris er central, fordi verdens lande sidste år indgik en ny aftale i Paris, hvor alle lande forpligter sig til at holde den globale temperaturstigning under to grader. Og det er ikke kun på grund af Paris-aftalen, at det på sigt giver mening at begrænse dieselbilerne. Hos FN’s Environment’s Climate and Clean Air Coalition frygter man, at 6,5 millioner menneske vil dø i 2030, hvis ikke noget ved forureningen.

Holland forbyder røgen

– 92 procent af verdens befolkning lever på steder, hvor luftforureningen overstiger WHO’s anbefaling for niveauet for luftforening. Sod fra dieselkøretøjer er blandt de store bidragydere til dårligt helbred og den globale opvarmning. Men vi har mange løsninger, der virker, forklarer Helena Molin Valdés fra FN’s Environment’s Climate and Clean Air Coalition.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *