• 44 procent. Så meget er slaget af varebiler steget i august i forhold til samme måned sidste år

Euro6 sælger varebiler

Den første september trådte Euro6-reglerne i kraft for varebiler. Nu skal nyregistrerede varebiler have Euro6-motor for at være lovlige. Producenterne har forberedt sig på datoen i lang tid, så alle var klar på dagen. De fleste har været det længe.

Men adskillige havde Euro5-biler på lager, og sælgerne har haft travlt med at sælge ud for at undgå at indregistrere biler til lager. Samtidigt er Euro6-biler typisk en smule dyrere. Alt sammen har det øget interessen for Euro5-biler på falderebet, og derfor blev august måned præget at et særdeles godt varebilssalg.
I august 2015 blev der solgt 2.645 varebiler. I år er tallet 3.804 styk svarende til en stigning på 44 procent.

Hver tiende til private

Ved næste månedsskifte vil vi formentlig se ‘regningen’ i form af at fald som følge af et mættet marked. Om sælgerne helt har holdt ferie, må tiden vise.
Små varebiler op til 2.500 kg totalvægt og 50 procents afgift udgjorde med 1.222 solgte enheder en tredjedel af de solgte varebiler. De øvrige varebiler fordeler sig med 1.881 i segmentet 2.501-3.499 kg totalvægt, mens 700 blev leveret på kørekortets maksimale 3,5 ton.

Andelen af varebiler over 2.500 kg totalvægt er lidt større end sædvanligt og formodentlig påvirket af de nye Euro6 krav fra september. 2.543 varebiler, svarende til cirka 10 procent er i år blevet leveret til private.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *