Her er den nye Opel Corsa

En af premierenyhederne ved det internationale motorshow i Paris er Opels supermini, der kommer til Danmark primo 2015

Sådan kommer den til at se ud fremover, Opels lille varebil baseret på superminien Corsa, som er en af det tyske selskabs absolutte succesmodeller.
Ifølge Opel får bilen officiel verdenspremiere i Paris, når efterårets internationale motorshow åbner i den franske metropol og vi kan forvente en dansk premiere på den nye modelgeneration i januar næste år.
Med den nye Corsa har Opel bestræbt sig på at forbedre såvel drivlinie som dynamik, så med optimeret motor og gearkasse samt fintrimmede køreegenskaber skal Corsa den 5. med 3- og 4-5-dørs karroseriudgaver være klædt på til at konsolidere forgængernes succes.
Opel lancerede den første Corsa for 32 år siden og har siden produceret flere end 12 mio eksemplarer af de fire hidtidige modelgenerationer.

Nye og opgraderede motorer

Udgangspunktet for den nye Corsa bliver en nyudviklet 90 eler 115 hk Ecotec benzinmotor på 1,0 liter og en ligeledes nyudviklet 6-trins gearkasse.
Den nye motors maksimale drejningsmoment er 170 Nm ved 1.800 omdr./min., og miljømæssigt opfylder den Euro 6-normen.
Det gælder også en ny turboladet benzinmotor på 1,4 liter og med en ydelse på 100 hk og 200 Nm. Corsa kommer i yderligere to varianter med indsprøjtningsmotorer på henholdsvis 1,2 og 1,4 liter. Desuden er den gennemprøvede 1,3 CDTI turbodieselmotor optimeret, så den ligeledes kan klassificeres efter Euro 6-normen, hvad enten den yder 75 eller 95 hk.

Optimeret undervogn

Den kommende Corsa er tilgodese med en ny undervognskonstruktion, og den er ikke baseret på forhåndværende komponenter fra lagerhylderne, for der er tale om komponenter udviklet specielt til at optimere den nye Corsas køreegenskaber.

Bredt udstyrsprogram

Interiøret er selvsagt også fornyet og udstyret med bl.a. Opels Intellink-system med mobilforbindelse, Bluetooth-kommunikation og billig GPS-navigation i kombination med mobilforbindelsen.
Eksteriøret omfatter bl.a. LED-kørelys og et design med boomerang-formede stilelementer som på den store mellemklassemodel Insignia.
Udstyrsprogrammet tæller tillige Bi-Xenon forlygter, Side blind Spot Alert, Opel Eye Front-kamera med skiltegenkendelse, Lane Departure Warning, High Beam Assist, Following Distance Indication og Forward Collision Warning med rødt lys projekteret på bilens vindspejl, hvis der er fare for kollision med en forankørnede.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *